• L'evolució del Nasdaq serà determinant per a la marxa de l'Eurostoxx
nasdaq_630

Les aigües de les tecnològiques cotitzades, fins fa unes setmanes plàcidament alcistes, s'han regirat de manera considerable. El seu aspecte tècnic s'ha deteriorat i hi ha el risc que s'interni en un tòrrid estiu baixista.

El Nasdaq 100 està donant mostres d'esgotament en la seva sèrie de preus. El selectiu tecnològic començava la setmana passada perdent el primer nivell de suport que presentava als 5.633 punts. Aquesta fita ens podria estar mostrant la formació d'una espatlla-cap-espatlla, figura que ens podria avançar una correcció de consideració.

El següent nivell de demanda es troba als 5.568 punts. Estarem molt atents a l'abandonament d'aquest nivell d'oferta, ja que ens advertiria d'una extensió de la correcció de curt termini que podria acabar arrossegant la seva cotització fins al nivell dels 5.300 punts, nivells en què es troba la mitjana de 200 sessions. Cal tenir en compte també que a finals del juny passat es va deixar un 'gap' baixista, cosa que sens dubte és un senyal que ens mostra la fortalesa de les vendes. No observarem ni la més mínima millora tècnica mentre cotitzi per sota dels 5.845 punts, preus un 4,5% per sobre dels actuals.

L'Eurostoxx manté la correcció de curt termini després de veure com fa tan sols unes sessions confirmava l'abandonament del suport dels 3.500 punts. Després d'un 'retrocés temporal' en aquest nivell de preus sembla molt probable que acabem veient una extensió dels descensos fins al nivell dels 3.400 punts. Per aquests nivells es troba la mitjana de 200 sessions. Si el Nasdaq acaba perdent el suport dels 5.568 punts és molt probable que vegem una extensió de la correcció actual fins al nivell dels 3.300 punts, nivells en què conflueix la mitjana de 200 sessions.

El passat 29 de juny vam poder veure com el DAX perdia el suport clau dels 12.491 punts. Això ens pot estar mostrant la formació d'un doble sostre als 12.850 punts i després de la formació d'un 'retrocés temporal' sembla altament probable que acabem veient uns descensos fins als mínims del 'gap' alcista que es va deixar a finals d'abril. Aquests preus es troben als 12.102 punts, tot i que no descartem que estengui el moviment correctiu del curt termini fins als 12.000 punts, nivells en què es troba la mitjana de 200 sessions.

contador