brokershockpeque

El fet que el buit alcista de finals d'abril s'hagi tancat no vol dir necessàriament que el selectiu hagi de corregir amb força

  • 11.037,10
  • 1,36%

Des que l'IBEX 35 marqués màxims anuals als 11.185 punts (a mitjans de maig) el tenim consolidant nivells dins d'un moviment lateral-baixista. Sí, és cert que el buit setmanal de finals d'abril als 10.377 punts ha quedat finalment tancat, o el que és el mateix s’ha anul·lat. D'alguna manera calia apostar per aquest nivell com un potencial suport des del qual pugui intentar reestructurar-se de nou a l'alça, almenys pel que fa al curt termini. No obstant això, aquest buit només l'han tancat l'IBEX 35 i el DAX, no així el CAC 40, ni l'EuroStoxx 50 ni l'índex italià (prop dels màxims anuals). Cosa que vol dir que no perquè s'hagi tancat aquest buit les implicacions de debilitat són més grans. Simplement aquest nivell de preu no ha frenat les caigudes, però poc més.

El que tenim són 15 espelmes setmanals de consolidació lateral-baixista des dels màxims anuals. 15 espelmes que estan encaixades dins d'un impecable canal baixista la base del qual, per definició suport, passa pels 10.200 punts aproximadament en aquest moment. El que és realment important, el tenim en els màxims de fa dues setmanes, als 10.758 punts. Doncs en aquest moment podem dir que només per sobre d'aquesta resistència, en espelmes setmanals, començarem a remenar com a escenari més probable al final de l'actual fase correctiva i per tant l'inici d'un nou impuls alcista en termes de mitjà termini. Atents també, un cop més, als fortíssims nivells de 'sobrevenda' setmanals assolits en aquest moment.

Gràfic setmanal - IBEX 35

Noticias relacionadas

contador