• El potencial de revaloració sobre el preu de mercat és del 17%
  • Aquests experts destaquen la seva confiança a Espanya i els seus dubtes sobre el mercat brasiler
ep presidente ejecutivotelefonica jose maria alvarez-pallete
EUROPA PRESS

Els analistes de Credit Suisse consideren que Telefónica té recorregut alcista fins als 11 euros per acció en un període de dotze mesos. No obstant això, el banc suís ha reiterat el consell de 'neutral' sobre l'operadora de telecomunicacions pels seus dubtes al mercat brasiler.

  • 4,15€
  • 0,78%

Les accions de Telefónica pugen un 1,5%, fins a 9,33 euros, de manera que la valoració d’11 euros establerta per Credit Suisse suposa un potencial de revaloració del 17% sobre el preu actual de mercat, sense incloure-hi la rendibilitat per dividend de l'operadora de telecomunicacions.

Els experts del banc suís han elevat entre un 1% i un 3% la seva previsió d'EBITDA per al grup després de conèixer els resultats del segon trimestre, que han estat millors del que s'esperava al Brasil, Argentina i Mèxic. També han augmentat la seva previsió de flux lliure de caixa entre un 8% i un 10%.

La seva previsió és que "el preu de Telefónica hauria de recuperar-se cap a 11 euros si Espanya continua amb el seu creixement, tal com esperem. Però reiterem el nostre consell de 'neutral' sobre el valor pels nostres dubtes de llarg termini sobre l'augment de la competència a Brasil".

A Espanya, Credit Suisse espera que "els clients de Fusión romanguin relativament lleials" i que "la competència al mercat de preus baixos sigui continguda". No obstant això, al Brasil destaquen la competència de TIM i Claro, que pot posar sota pressió les taxes de creixement de Vivo (marca de Telefónica al mercat carioca). Això fa que les seves previsions per al Brasil siguin més conservadores que les del consens a llarg termini, cosa que els impedeix establir una recomanació més positiva.

CITI VALORA TELEFÒNICA EN 13 EUROS

El passat 31 de juliol, els analistes de Citi van retallar lleugerament la valoració de Telefónica fins a 13 euros per títol des dels anteriors 13,50 euros per l'efecte negatiu del tipus de canvi.

Aquests experts van reiterar el seu consell de 'compra' sobre l'operadora. En la seva opinió, la visibilitat dels seus resultats millora de manera lenta però segura i l'empresa "presentarà una millora progressiva en totes les seves línies de negoci".

Per exemple, a Espanya van afirmar que el negoci seguirà recuperant-se i que la rendibilitat augmentarà per les noves tarifes, mentre l'operadora centra els seus esforços en explotar els catalitzadors de creixement en aquest mercat a mig termini.

En el cas d'Alemanya i el Regne Unit, Citi maneja bones previsions més enllà del tercer trimestre, mentre a Llatinoamèrica la situació millora gradualment. "Vivo (marca de Telefónica al Brasil) és estructuralment l'operador més ben situat. Argentina, Colòmbia i fins i tot Mèxic estan registrant creixement, mentre l'estabilització a Xile i Perú portarà temps per la gran competència", van afirmar els analistes del banc nord-americà.

"Reiterem el nostre consell de compra però retallem la valoració fins a 13 euros des de 13,50 euros per l'efecte negatiu de les divises des del març, però veiem atractiu l'escenari orgànic. Els marges de Telefónica tenen potencial de creixement i el capex (inversions) es manté a la baixa", han conclòs.

Noticias relacionadas

contador