• També aconsella comprar Vestas, la major companyia del sector
  • Siemens Gamesa cau un 43% en l'últim any i Vestas cau un 31% en tres mesos
ep aerogeneradorgamesa
GAMESA

Els analistes de Citi creuen que ha arribat el moment de comprar Siemens Gamesa i Vestas, els dos grans fabricants europeus de turbines eòliques.

  • 18,05€
  • 0,00%

Els dos valors han estat molt castigats en borsa durant els últims mesos.Siemens Gamesa cau un 43% en l'últim any, mentre el càstig per Vestas va començar fa tres mesos. Durant l'últim trimestre, les accions del grup danès, el líder eòlic a nivell mundial, s'han enfonsat un 31%.

En aquest escenari, Citi ha iniciat la cobertura dels dos valors amb un consell de compra, cosa que impulsa els títols de Siemens Gamesa en borsa un 2,5%, fins a 10,41 euros. "Les renovables suposaran la meitat de les addicions a la capacitat de generació global d'energia fins al 2030", destaquen aquests experts.

No obstant això, també reconeixen que "a causa dels menors subsidis" que en l'actualitat rep l'energia eòlica, els fabricants de turbines han de respondre amb "més grans turbines que produeixin més electricitat" i tinguin "menors costos de manteniment", amb l'objectiu de "mitigar l'estrenyiment de marges per la pressió de preus".

Citi afegeix que les perspectives a llarg termini per al sector es veuen afavorides "per noves innovacions com l'emmagatzematge (bateries) i noves solucions de resposta pel que fa a la demanda". La seva previsió és que la instal·lació de parcs eòlics terrestres augmenti a nivell global, encara que pugui alentir a Europa i a la Xina el proper any. Finalment, afirmen que "els costos de desenvolupament de la propera generació de turbines podrien impulsar una major consolidació a la indústria".

Noticias relacionadas

contador