• Encara que eleva lleugerament la seva valoració fins als 11,50 des d'11 euros
  • Manté el seu consell positiu sobre el seu rival danès, Vestas
markus tacke ceo siemens gamesa

Siemens Gamesa ha caigut un 1,7% en borsa, fins als 12,61 euros, després que els analistes de JP Morgan Cazenove hagin retallat el seu consell per al fabricant de turbines eòliques fins a 'infraponderar' (reduir en cartera) des de 'mantenir'.

  • 18,05€
  • 0,00%

Encara que han elevat lleugerament el seu preu objectiu fins als 11,50 euros des d’11 euros per acció, després de la presentació del Pla Estratègic de la companyia, aquests analistes segueixen sense observar recorregut alcista per al valor.

"Pensem que els objectius fins al 2020 ja estan descomptats i la ràtio risc/benefici s'inclina ara a la baixa a causa de potencials problemes d'execució, a causa de l'escala de la transformació (acomiadament de gairebé el 25% de la plantilla) i un canvi a la dinàmica del mercat", afirmen aquests experts.

En la seva opinió, "la recuperació del negoci eòlic terrestre ja està descomptada" i "la menor valoració del líder de la indústria, Vestas, no dóna suport a una revaloració de Siemens Gamesa". Aquests experts mantenen el seu consell positiu de 'sobreponderar' les accions del fabricant danès, tot i que redueixen la seva valoració fins a les 485 corones daneses des de 510.

"A més", comenten, "el flux de caixa lliure es veurà impactat durant els pròxims tres anys pels costos de reestructuració i integració". D'altra banda, preveuen "problemes d'execució" en el seu Pla Estratègic pel seu pla d'estalvi de costos i de retallada de plantilla.

I també assenyalen que "la directiva no té experiència en executar projectes similars, de manera que majors deterioraments en els preus poden provocar revisions a la baixa de les previsions del mercat".

Siemens Gamesa és notícia també perquè ha signat una nova comanda a Bòsnia i Hercegovina per al subministrament de 36 MW a F.L. Wind, un dels promotors locals més importants. Aquest és el segon projecte que Siemens Gamesa realitza al país i el desè a la regió dels Balcans Occidentals.

Noticias relacionadas

contador