• Els guanys de 2018 seran impulsats pels ingressos i no per un menor cost del risc
  • La millor manera d'augmentar exposició a majors tipus d'interès és a través dels bancs
ana botin santander

Els analistes de Credit Suisse consideren Santander, UBS, Natixis, Lloyds i Danske Bank els seus bancs europeus preferits. En el cas de l'entitat espanyola, reiteren el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera) amb un preu objectiu de 6,50 euros per acció.

  • 4,78€
  • 0,00%

"Encara veiem potencial en els bancs europeus", afirmen des de l'entitat suïssa. Segons els seus càlculs, el sector cotitza a un múltiple d’1,02 vegades el seu valor en llibres, per a un ROTE (rendibilitat sobre patrimoni tangible) esperat el 2019 del 10%.

Sobre Santander, Credit Suisse ja va assenyalar a finals de gener que les accions del banc presidit per Ana Botín eren més atractives que les de BBVA, el segon banc espanyol per grandària.

"Seguim positius amb el sector, perquè esperem que els guanys de 2018 siguin impulsats pels ingressos i no per un menor cost del risc, cosa que donarà als inversors un major ímpetu per re-valorar els bancs", assenyalen aquests analistes.

A més, comenten que "la millor manera d'augmentar exposició a majors tipus d'interès és a través dels bancs, que s'han descomptat només una pujada dels interessos de 25 - 30 punts bàsics".

D'altra banda, Credit Suisse espera majors retorns als accionistes, ja que el percentatge de beneficis que distribueixen entre els seus inversors (payout) és del 54%, molt per sota del 97% que distribueixen els bancs nord-americans.

Finalment, Credit Suisse destaca que els fluxos de fons cap al sector bancari han continuat tot i la volatilitat de les borses europees durant les últimes setmanes.

En la seva opinió, la qualitat dels resultats de la banca europea "ha millorat" i les previsions per a 2018 són positives per una "millor demanda de crèdit i menor pressió negativa dels tipus d'interès".

Noticias relacionadas

contador