• El grup italià ha cedit i ha sol·licitat finalment el permís de l'Executiu
  • Aquests experts afirmen que "no veiem raons perquè l'OPA no s'aprovi"
ep francisco reynes 20170522184601
EUROPA PRESS

Els analistes de Banc Sabadell consideren possible que el grup italià Atlantia elevi la seva oferta per comprar Abertis fins a 20 euros per acció, sempre que el Govern espanyol autoritzi l'operació.

  • 18,36€
  • 0,00%

Finalment, Atlantia va canviar d'estratègia i ahir va sol·licitar autorització al Govern espanyol per la seva OPA sobre Abertis, després que l'executiu de Mariano Rajoy ho hagués demanat expressament a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Davant l'evident importància" que el Govern atorga "a la presentació de sengles sol·licituds d'autorització governamental per part dels oferents en l'OPA d'Abertis, i tot i reiterant la seva posició jurídica, Atlantia ha optat, en benefici dels interessos del mercat, de la pròpia societat afectada d’Abertis i dels seus accionistes i inversors, sol·licitar les corresponents autoritzacions com a manifestació del seu respecte per les institucions espanyoles i el seu millor disposició que el procés d'oferta sobre Abertis no es vegi alentit", va afirmar el grup italià en un comunicat enviat a la CNMV.

"La petició de l'autorització directament per la companyia italiana desactiva el requeriment que van fer els Ministeris de Foment i Energia a la CNMV sol·licitant la revocació de l'autorització de l'oferta", afirmen des de Banc Sabadell. "El risc per Atlantia és que el Govern no l'autoritzi, tot i que la companyia ha indicat al seu comunicat que es reserva el dret d'accions legals si considera que l'avaluació no és neutral", afegeixen.

"Notícia positiva", valoren aquests experts, "que podria desencallar el procés de l'OPA i que suposa un pas més cap a una potencial guerra d'opes". I afegeixen que "no veiem raons perquè l'OPA no s'aprovi".

Sobre la possible oferta d'Atlantia si finalment obté autorització del Govern, afirmen que "una millora de preu tampoc és descartable quan el bescanvi d'accions de 0,697 accions d'Atlantia x una d'Abertis implica ja un nivell de 18,48 euros per acció".

Aquests experts recorden que "Atlantia ja va comentar a l'estiu que tenia capacitat per millorar la seva oferta i la pujada rumorejada (+10%) està en línia amb els comentaris sorgits en premsa prèviament que apunten a nivells per sobre dels 20 euros per acció".

El seu consell és "esperar a una possible millora de preu per part d'Atlantia i comprar Abertis, en especial si tenim en compte que la proposta actual suposa en la nostra opinió un "sòl" per al valor i l'equació risc / benefici ens sembla raonable, sempre que el conflicte legal se solucioni".

Noticias relacionadas

contador