• El gestor d'aeroports té una "evolució operativa interessant"
  • Però la poca agilitat en la presa de decisions resta atractiu a l'acció
ep jaime garcia-legaz 20170526144702
EUROPA PRESS

Els analistes de Banc Sabadell no han canviat la seva visió negativa sobre Aena malgrat que el gestor d'aeroports s'hagi elevat fins al 80% des de l'anterior 50% el percentatge dels seus beneficis que paga com a dividend.

  • 175,70€
  • -0,06%

Aquests experts han reiterat el consell de 'vendre' el valor, amb una valoració de tan sols 121 euros, molt per sota de l'actual preu de mercat de 170,65 euros. En la seva opinió, Aena té una "evolució operativa interessant", però "la poca agilitat en la presa de decisions (que es veu condicionada per la seva estructura accionarial amb majoria per part de l’Estat) resta atractiu a l'acció".

Després de participar en una reunió amb la direcció d'Aena divendres passat, Sabadell destaca diversos factors estratègics. Sobre el deute, la companyia afirma que la reducció dels últims anys "no genera valor", per la qual cosa espera una reducció menor a mitjà i llarg termini.

En el tema de les inversions, Sabadell assenyala que sembla "raonable assumir que el límit de 450 milions d'euros a l'any de capex regulador" sigui ampliat "si tenim en compte les inversions dels propers anys".

Sobre l'explotació d'actius immobiliaris en l'entorn dels aeroports de Madrid i Barcelona, ​​Aena està elaborant un pla específic, però la direcció "no espera prendre partit gestionant-lo". Aquests actius estan valorats en uns 450 milions d'euros i s'aniran "desagregant" en un termini de 40 anys a Madrid i de 20 a Barcelona.

En relació a l'expansió internacional, la companyia assumeix que continuarà tenint una exposició netament nacional. El seu objectiu seria crear empreses en què tingués una participació minoritària i aportés el coneixement a nivell industrial.

No obstant això, Aena ha confirmat que té l'opció de comprar la participació del 49% que no controla en l'aeroport britànic de Luton, a causa del desig de vendre del fons Ardian. La companyia dirigida per Jaime García-Legaz ha de prendre una decisió en el termini d'un mes.

Noticias relacionadas

contador