• El creixement del trànsit es moderarà ràpidament si desapareixen els conflictes a la Mediterrània
  • La qual cosa, segons la seva opinió, tindrà un impacte directe sobre les valoracions de la companyia
ep jose manuel vargas
EUROPA PRESS

Els analistes de Renta 4 no són gens positius amb l'evolució de les accions d'Aena en borsa, el gestor dels aeroports espanyols. Per això, han iniciat la cobertura sobre el valor amb un consell d''infraponderar' (reduir el valor en cartera) i un preu objectiu de 145 euros. Les accions d'Aena pugen un 0,3%, fins als 169,45 euros.

  • 176,10€
  • 0,23%

Segons l'opinió d'aquests experts, "el trànsit aeri no creixerà per sempre i menys a aquests nivells". La seva estimació és que el trànsit creixi un 8,6% el 2017, però assenyalen que "el potencial de millora està limitat a mitjà termini". Des de mitjans de juny, diverses firmes d'anàlisi com Barclays, Goldman Sachs, HSBC, Deutsche Bank i Bankinter han rebaixat les valoracions de l'empresa.

Per Renta 4, "a mesura que les tensions geopolítiques a la Mediterrània es vagin solucionant, el creixement del trànsit es moderarà ràpidament, la qual cosa tindrà un impacte directe sobre les valoracions de la companyia", que enguany ha pujat un 29% i es revalora un 41% durant els últims dotze mesos.

Aquests analistes assenyalen que el nivell d'endeutament d'Aena s'ha reduït de manera notable durant els últims anys, fins a 3,6 vegades l'EBITDA des de 5,6 vegades el 2014. La seva previsió és que la ràtio deute net/EBITDA segueixi baixant fins a 2 - 2,5 vegades al final de 2018. En aquest escenari, no descarten veure "un increment de la remuneració dels accionistes, via majors dividends".

Sobre l'expansió internacional d'Aena, Renta 4 espera que s'aprovi "una estratègia global que permeti dur a terme les inversions internacionals, però de cara al llarg termini". En la seva opinió, "l'expansió internacional" és la "manera adequada de rendibilitzar l'elevada caixa generada, buscar creixement inorgànic i elevar la diversificació geogràfica".

Noticias relacionadas

contador