• Els títols de Cellnex pugen un 1,4%, fins a 21,87 euros
  • L'empresa farà un ERO de 180 treballadors a Espanya
ep tobias martinez presidentcellnex
EUROPA PRESS

Les accions de Cellnex Telecom pugen un 1,4%, fins a 21,87 euros, després que els analistes d’RBC hagin reiterat la seva aposta pel valor, amb un consell de 'sobreponderar' (afegir-lo en cartera) i una valoració que puja fins a 26 euros per acció des dels anteriors 25 euros.

  • 32,77€
  • -0,27%

Els títols de la filial d'Abertis, especialitzada en la gestió de torres de telecomunicacions, van liderar aquest dilluns les pujades entre els components de l'IBEX 35, amb guanys de gairebé el 4%. A principis de febrer, Banc Sabadell va elevar el preu objectiu fins a 27,30 euros per títol.

RBC ha elevat la seva valoració després de l'anunci que Cellnex ha arribat a un acord per realitzar un ERO per a 180 treballadors de la seva plantilla a Espanya.

Cellnex i Heliot, l'operador de Sigfox a Suïssa, han signat un acord per desplegar la primera xarxa global IoT (Internet of Things) al país alpí a través de més de 350 emplaçaments de Cellnex, amb una cobertura prevista en una primera fase del 50% de la població i amb l'objectiu d'arribar al 90% el 2019.

Cellnex opera a Suïssa des d'agost de 2017, quan va adquirir Swiss Towers AG en consorci amb Deutsche Telekom Capital Partners i Swiss Life Asset Managers. El director general de Cellnex Switzerland, Peter Seiler, ha sostingut que l'acord és un pas significatiu per al creixement al país helvètic: "Suïssa no disposava d'una xarxa global IoT per la qual cosa el desplegament d'aquesta xarxa UNB (Ultra Narrow Band) també contribuirà a generar noves oportunitats de negoci per a les empreses suïsses a través dels serveis de connectivitat".

L'empresa va aconseguir un benefici net de 33 milions d'euros el 2017, un 17,5% menys que a l'any anterior. Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 335 milions, un 22% més, i els ingressos van ser de 792 milions, un 12% superiors als de 2016.

Cellnex compta amb una cartera de més de 27.000 emplaçaments incloent-hi previsions de desplegament fins el 2023, i està present i opera en sis països: Espanya, Itàlia, França, Holanda, el Regne Unit i Suïssa.

Noticias relacionadas

contador