• El nou preu objectiu es rebaixa fins als 8,50 euros per títol
  • També reitera 'vendre' Atresmedia i retalla la valoració fins a 8 euros des de 8,70
paolo vasile

Mediaset España cau un 3% en borsa després que els analistes de Deutsche Bank hagin retallat el seu consell per a la cadena de televisió fins a 'vendre' des de 'mantenir'.

  • 2,89€
  • -4,24%

A més, els experts del banc alemany han reduït la valoració de les seves accions fins als 8,50 des dels 9,50 euros per acció, un preu objectiu que anticipa un potencial baixista del 20% sobre l'actual preu de mercat (-3%, fins als 10,70 euros).

Deutsche Bank també ha reduït la valoració d’Atresmedia fins a 8 euros des dels anteriors 8,70 euros per títol i ha reiterat el consell de 'vendre'. Aquesta valoració suposa un potencial baixista del 22% (+0,8%, fins a 10,25 euros).

En la seva opinió, les dades d'inversió publicitària d'abril confirmen que aquesta variable no està creixent al mateix ritme que l'economia, la qual cosa és preocupant. Aquesta tendència és similar en diferents mercats com Espanya, França, Alemanya i el Regne Unit.

"La major sorpresa és la inesperada debilitat del sector publicitari de la televisió a Espanya durant el segon trimestre, que ha baixat un 4,5%", assenyala Deutche Bank, "malgrat que els preus es troben un 30% per sota dels seus màxims, tot i la recuperació econòmica". En aquest escenari, han retallat la seva previsió de beneficis per al conjunt del sector. La seva conclusió és que "la despesa publicitària s'està desplaçant des de les televisions generalistes cap als canals en línia de les xarxes socials i els vídeos a dispositius mòbils".

El passat 5 de juny, els experts de Goldman Sachs també van retallar les valoracions de les dues televisions. En concret, Goldman va retallar la valoració de Mediaset Espanya fins a 12 euros per acció des dels anteriors 12,40 euros i ha reiterat el seu consell de neutral sobre el valor.

I en el cas d’Atresmedia, que controla principals cadenes com ara Antena 3 i La Sexta, el banc nord-americà va retallar el preu objectiu fins 12,20 euros des dels anteriors 12,80 euros. Segons aquesta empresa, Goldman va reiterar el seu consell de 'compra'.

El principal motiu per aquestes retallades va ser la feble tendència del mercat publicitari de la televisió durant els últims mesos, malgrat que la recuperació econòmica estigui cobrant força. El debat és si aquesta debilitat és una cosa temporal o alguna cosa estructural, a causa de la competència d'altres formats publicitaris, sobretot en Internet. Segons Goldman, al contrari que Deutsche Bank, aquesta debilitat és transitòria i el negoci publicitari es recuperarà durant els pròxims mesos.

Noticias relacionadas

contador