• L'elèctrica té un 100% de quota de mercat a la distribució d'energia a la regió
  • I compta amb un 85% de quota en la generació d'energia a la Comunitat Autònoma
ep borja prado presidente endesa

Els analistes del banc d'inversió australià Macquarie han retallat un 12,5% la valoració d'Endesa per la seva exposició a Catalunya. Aquests experts han reduït el seu preu objectiu a 12 mesos fins a 21 des de 24 euros per acció, encara que han reiterat el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera) perquè estimen un potencial alcista del 22% sobre el seu preu actual de mercat (-0,6%, fins a 18,67 euros).

  • 17,17€
  • 0,50%

"Incloem el pitjor escenari d'una secessió en la nostra valoració", afirmen aquests experts, que valoraven els actius d'Endesa a Catalunya en 9.600 milions d'euros i ara han reduït aquesta xifra fins a 6.600 milions d'euros. En la seva opinió, el mal comportament d'Endesa en borsa des de l'abril, quan va arribar als 22 euros, "està justificat sobretot per les incerteses relacionades amb el referèndum i la seva translació a la percepció del risc sobirà d'Espanya".

Macquarie assenyala que "l'exposició d'Endesa a Catalunya és la més gran del sector", perquè "representa el 40% de la seva potència total distribuïda i el 41% de la producció total. Catalunya és el major generador d'energia a Espanya, amb un 18% de quota, i és el major consumidor d'energia d'Espanya. Endesa té un 100% de quota de mercat en la distribució d'energia i un 85% de quota en la generació d'energia a la regió".

Aquests experts expliquen la seva retallada de recomanació fins a 21 des de 24 euros per acció "per reflectir el risc que pot enfrontar Endesa per un nou regulador a Catalunya". L'elèctrica, el màxim accionista de la qual és el grup italià Enel, presentarà els seus resultats el proper 7 de novembre. Durant el primer semestre, el seu benefici va caure un 18%, fins a 658 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador