• Segons Deutsche Bank, seria molt beneficiós per reforçar la seva posició a Alemanya
  • A més, li permetria frenar la competència d'altres aerolínies de baix cost
ep avionlufthansa 20170327142803
SIXT

L'aerolínia alemanya Lufthansa és la principal candidata per rescatar el seu competidor de baix cost, Air Berlin, que va presentar aquest dimarts una declaració provisional d'insolvència.

  • 6,77€
  • 0,24%

Les accions de Lufthansa pugen un 1,5% i lideren els guanys entre les empreses que cotitzen en l'índex alemany DAX 30. Els analistes de Deutsche Bank consideren que pot ser la gran beneficiada dels problemes d'Air Berlin.

La presa de control d'Air Berlin "seria molt positiva per Lufthansa" perquè li permetria consolidar el seu poder de preus i al mateix temps li proporcionaria un avantatge competitiu enfront d'altres rivals de baix cost en aeroports com "Viena, Düsseldorf, Munic i Zuric" , assenyalen aquests experts.

DECLARACIÓ D'INSOLVENCIA

La insolvència d'Air Berlin respon a la negativa de la companyia aèria Etihad, que controla pràcticament un 30% del seu capital social, de rescatar l'aerolínia alemanya davant el "ritme sense precedents del deteriorament del seu negoci".

En aquest sentit, la companyia àrab ha subratllat que la declaració d'insolvència d'Air Berlin suposa una circumstància "extremadament decebedora" per a totes les parts, especialment després d'haver proporcionat a l'alemanya "un ampli suport" enfront dels seus anteriors dificultats de liquiditat.

"El passat mes d'abril, Etihad va proporcionar 250 milions d'euros addicionals de finançament i suport a la recerca d'alternatives estratègiques a Air Berlin", recorda la companyia dels Emirats, tot i que ha subratllat que "el ritme sense precedents del deteriorament del negoci d'Air Berlin" ha impedit a la companyia superar les seves dificultats.

Etihad assenyala que com a accionista minoritari "no pot oferir un finançament que augmenti la seva exposició"

D'aquesta manera, Etihad ha assenyalat que "com a accionista minoritari no pot oferir un finançament que augmentés la seva exposició", encara que ha mostrat la seva disposició per col·laborar en la recerca d'una solució comercial viable per a totes les parts.

CRÈDIT DEL GOVERN FEDERAL

Davant la declaració d'insolvència d'Air Berlin, les autoritats federals han acudit en ajuda de la companyia oferint-li un crèdit de 150 milions d'euros amb garanties federals que permetrà mantenir les operacions de la segona aerolínia alemanya.

D'aquesta manera, els ministeris d'Economia i de Transports d'Alemanya van indicar que Air Berlin rebrà un crèdit amb garantia federal de 150 milions d'euros a través de KfW per mantenir les seves operacions, ja que la normativa d'insolvències hauria obligat l'aerolínia a deixar de volar.

"Estem en un moment en què desenes de milers de viatgers es troben en diferents llocs de descans internacionals. El retorn d'aquests viatgers a Alemanya amb Air Berlin no hauria estat possible d'una altra manera", han assenyalat els ministeris en un comunicat conjunt.

LUFTHANSA NEGOCIA COMPRAR PART DEL SEU RIVAL

Per la seva banda, Lufthansa ha indicat la seva disposició per col·laborar amb les autoritats alemanyes en la reestructuració d'Air Berlin i ha assenyalat que manté negociacions amb l'aerolínia de cara a l'adquisició de "parts d'Air Berlin" i està explorant la possibilitat de contractar personal addicional.

"En ordre de seguir amb la seva reestructuració, Air Berlin ha presentat un procediment provisional d'insolvència davant el tribunal de Berlin-Charlottenburg", ha informat Lufthansa, assenyalant que "està donant suport als esforços per a la reestructuració de l'aerolínia junts amb el Govern d'Alemanya".

Noticias relacionadas

contador