• Manté el seu preu objectiu a dotze mesos als 25,52 euros
  • Després de presentar resultats, el valor puja un 1,5%, fins als 20,97 euros
ep presidenteenagas antoni llarden
EUROPA PRESS

Els analistes de Link Securities han elevat la seva recomanació sobre Enagás fins a 'acumular' des de 'mantenir' i han mantingut el preu objectiu de les seves accions a dotze mesos als 25,52 euros, amb un potencial alcista del 22% sobre el preu actual de mercat.

  • 13,72€
  • -0,65%

Després de presentar resultats corresponents al quart trimestre i al conjunt de 2017, el valor puja un 1,5%, fins als 20,97 euros. El benefici anual ha augmentat un 17,6% respecte al 2016, fins als 490 milions d'euros. Els ingressos han pujat un 13,7%, fins als 1.384 milions d'euros, mentre l'EBITDA ha millorat un 17%, fins als 1.110 milions.

"Considerem positius aquests resultats, ja que han superat les xifres del consens d'analistes de FactSet, tot i estar influïdes pels canvis en el perímetre de consolidació", assenyalen des de Link.

Tot i que, al mateix temps, reconeixen que "a partir d'ara s'inicia un període d'incertesa per al valor, a causa de l’anunci per part del Ministeri d'Energia de dur a terme canvis a la regulació, que poden implicar retallades en la remuneració d'Enagás com a gestor tècnic del sistema gasista".

No obstant això, Link recorda que aquest tipus de canvis reguladors solen trigar mesos a ser aprovats i finalment són menys importants del que s'havia anunciat en un principi, després d'un període de consens amb les companyies afectades. "Considerem que el càstig que ha rebut Enagás en borsa des que es van anunciar els possibles canvis normatius ha estat excessiu", assenyalen aquests experts.

A més, Link destaca que "després de la correcció experimentada, la companyia ofereix una molt atractiva rendibilitat per dividend esperada per 2018, superior al 7%".

Noticias relacionadas

contador