• Destaca que els fons s'utilitzaran per sanejar el balanç i elevar les ràtios de cobertura
  • "Aquesta operació resoldrà el dèficit de provisions", asseguren aquests experts
menendez liberbank portada
Archivo / EP

Els analistes de Bankinter han elevat la seva recomanació sobre Liberbank fins a 'neutral' des de 'vendre', després que el banc asturià hagi anunciat una ampliació de capital de 500 milions d'euros per reforçar el seu balanç i elevar les ràtios de cobertura.

  • 0,28€
  • 1,72%

Tot i que els títols de Liberbank es desplomen més del 15% després d'anunciar aquesta ampliació de capital, els experts de Bankinter consideren que tindrà un "impacte positiu", ja que el capital flotant (free float) és "reduït" i l'operació està "preassegurada" per Deutsche Bank i Citi i compta amb el suport dels principals accionistes.

"L'ampliació hauria de col·locar-se sense dificultat", asseguren aquests analistes, que destaquen a més que "aquests fons permetran sanejar balanç, de manera que la ràtio de cobertura (incloent-hi actius improductius) millorarà des del 42,1% fins a per sobre del 50%" .

Bankinter explica que Liberbank realitzarà una "operació acordió", que consistirà en "reduir el capital actual reclassificant els fons en reserves amb càrrec a les quals realitzar els sanejaments per, a continuació (pràcticament de forma simultània), ampliar pels 500 milions d'euros". En la seva opinió,"aquesta operació resoldrà el dèficit de provisions, cosa que ens permet pujar la nostra recomanació de vendre a neutral".

Des de Renta 4, valoren "favorablement la decisió de Liberbank de reforçar el seu balanç" perquè "servirà per eliminar la incertesa sobre la situació del banc". No obstant això, esperen que les seves accions pateixin un procés d'ajust "durant les pròximes setmanes" fins que acabi el procés de l'ampliació. No obstant això, reiteren el consell de sobreponderar el valor (afegir en cartera), amb una valoració d’1,28 euros per títol.

Noticias relacionadas

contador