• Al costat d'altres entitats com Julius Baer, Mediobanca o Raiffeisen
  • Deutsche Bank valora les seves accions en 0,67 euros i Bankinter, en 0,50 euros
ep sucursal banco popular

Els analistes de Kepler Cheuvreux consideren Banc Popular un dels bancs menys atractius d'Europa, per la qual cosa aconsellen 'vendre' les seves accions, amb una valoració de tan sols 0,40 euros per títol, malgrat que aquest dilluns han elevat el seu consell sobre el sector bancari europeu després del resultat de la primera volta de les eleccions franceses.

  • 0,32€
  • 0,00%

Segons l’opinió d'aquests experts, Popular és un dels bancs menys atractius d'Europa en aquests moments, junts amb altres entitats financeres com Julius Baer, Mediobanca o Raiffeisen. Les accions de Popular pugen un 2,6% en l'IBEX, fins a 0,69 euros.

La setmana passada, els analistes de Deutsche Bank van retallar un 35% la seva valoració sobre Popular, fins a 0,67 euros per acció des dels anteriors 1,03 euros per títol. Aquest preu es va situar a línia amb la valoració borsària de Popular, després dels forts moviments que ha registrat al mercat durant les últimes setmanes.

"El dèficit de capital de Popular serà un dels assumptes del trimestre" pel que fa als resultats que els bancs espanyols presentaran a partir de la setmana vinent (en el cas de Popular, serà l'últim en fer-ho, el 5 de maig), van assenyalar aquests experts.

I van afegir que, si es té en compte la reformulació dels comptes de 2016 i la caiguda de la ràtio de capital CET 1 en 45 punts bàsics addicionals, i s’assumeix que aquesta ràtio ha d'augmentar fins al 11%, Popular necessita entre 4.100 i 4.600 milions d'euros en capital.

Però tan sols pot aconseguir, segons les seves estimacions, entre 1.200 i 1.570 milions d'euros amb les vendes d'actius, per la qual cosa la resta, uns 3.000 milions d'euros, "han de venir d'altres fonts". Deutsche Bank va retallar un 38% la seva previsió de beneficis per a Popular el 2017 i 2018 per "reflectir majors provisions".

BANKINTER VA RETALLAR EL PREU FINS A 0,50 EUROS

Altre banc que va retallar dràsticament el seu consell sobre Banc Popular fins a 'vendre' des de 'comprar' i la seva valoració fins a 0,50 euros des d'1,25 euros va ser Bankinter, després del discurs pronunciat per Emilio Saracho, president de l'entitat, durant l'última Junta d'Accionistes.

"Si l'ampliació és inevitable, el risc ja no compensa. Revisem la nostra recomanació de 'vendre'", van afirmar aquests experts. "El plantejament presentat (per Saracho) durant la Junta General d'Accionistes (JGA) redueix les opcions de Popular, canvia el seu rumb estratègic i la nostra visió sobre l'entitat", van afegir.

"El president va donar per fet que les úniques alternatives per fer viable el Banc són ampliar capital i/o una operació corporativa (absorció per una altra entitat). Aquest replantejament descarta, a la pràctica, l'alternativa basada en un procés de 'reconstrucció interna' - realitzable, segons la nostra opinió, però que exigiria entre 3 i 5 anys - que probablement hauria desembocat en una operació corporativa, però des d'una posició negociadora menys feble tant per a Popular com per als seus actuals accionistes", van opinar des de Bankinter.

"Tal vegada la pressió en temps exigida des del front supervisor hagi convertit en impracticable aquesta última alternativa, però en qualsevol cas aquest replantejament ho canvia tot. Per això considerem que els riscos ja no compensen i reduïm la nostra recomanació a 'vendre'", van concloure.

Per Bankinter, el més probable és que Popular ampliï capital per valor d'entre 3.000 i 5.000 milions d'euros, en una operació dirigida a inversors institucionals que prendran el control de l'entitat. Aquesta ampliació pot realitzar-se amb un descompte del 40% - 70% sobre el preu de mercat, per la qual cosa la seva valoració oscil·la entre 0,31 i 0,59 euros per títol.

Sobre una oferta de compra d'una altra entitat, Bankinter estima que aquesta possibilitat és baixa i que Popular només seria interessant si el comprador pagués uns 0,50 euros per acció, ja que a més del preu pagat hauria d'injectar altres 6.000 milions d'euros a l'entitat per sanejar-la.

Noticias relacionadas

contador