• Ha elevat el seu consell sobre el grup francès de comunicació a 'sobreponderar'
  • Les accions de la companyia es revaloren un 2% en borsa, fins a 21,20 euros
vivendi-bollore

Els analistes de JP Morgan Cazenove s'han 'enamorat' de Vivendi, el conglomerat francès de mitjans de comunicació, ja que han elevat la seva valoració fins a 40 euros des dels anteriors 19 euros per títol i el seu consell a 'sobreponderar' (afegir en cartera) des de 'mantenir'.

  • 9,73€
  • -2,03%

Les accions de Vivendi es revaloren un 2% en borsa, fins a 21,20 euros, i lideren els guanys al CAC 40 de París. El preu objectiu de 40 euros implica un potencial alcista de gairebé el 100% sobre el preu actual de mercat en un període de 12 mesos.

Segons JP Morgan, Vivendi té un avantatge estratègic per la seva posició en el negoci de la música, cosa que li permetrà millorar els seus marges de beneficis i augmentar els seus ingressos per les subscripcions. A més, Canal+ es troba en procés d'acabar amb el seu pla de reestructuració durant els propers mesos. "Vivendi és una de les nostres eleccions clau al sector europeu de mitjans", afirma.

Aquests experts destaquen sobretot el fet que Vivendi controli la discogràfica Universal Music Group. Durant els últims 15 anys, el negoci de la música s'ha vist molt afectat per la competència de les noves tecnologies. No obstant això, el nou producte en forma de subscripcions "transforma l'experiència de l'usuari i la monetització de la música des d'una base comparable molt baixa", assenyalen.

Les subscripcions, a més, permeten l'entrada en "mercats emergents", i transformen la música en un contingut "estratègic" per als gegants tecnològics, ja que és considerada "una aplicació clau per a una creixent gamma de dispositius intel·ligents, l'adquisició de la qual està sent finançada/subsidiada per companyies de tecnologia i telecomunicacions".

JP Morgan preveu 1.800 milions de subscriptors el 2030, amb una renda mitjana de 2 euros mensuals i un cost mitjà de capital del 7,5%, cosa que atorga a Universal una valoració de 39.000 milions d'euros, enfront de la valoració mitjana de 15.000 milions que li atorga el consens.

Noticias relacionadas

contador