• I Citi retalla la seva valoració fins a 36,50 des de 40 euros per títol
  • Les dues entitats preveuen una caiguda de 120 punts bàsics en el marge brut
ep pablo isla inditex
EUROPA PRESS

Coincidència? Dos dels bancs d'inversió més importants del món, JP Morgan i Citi, han retallat al mateix temps la valoració d'Inditex. La matriu de Zara es desploma un 7% en borsa, fins a 25 euros, després que les dues empreses hagin rebaixat en 120 punts bàsics la seva previsió de marge brut.

  • 46,67€
  • 0,02%

Els experts de JP Morgan Cazenove han reiterat el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), però han reduït el seu preu objectiu a 12 mesos fins als 35,50 euros per títol des dels anteriors 38 euros.

"A causa d'un major efecte negatiu del tipus de canvi, hem retallat les nostres previsions un 5% i el nostre preu objectiu fins a 35,50 euros des de 38 euros", afirmen aquests experts, que preveuen una caiguda de 120 punts bàsics en el marge brut del quart trimestre enfront del mateix període de l'any passat. El seu càlcul és que l'efecte negatiu de la fortalesa de l'euro suposi una caiguda de 70 punts bàsics en el marge brut.

"Encara que una dada de vendes comparables més suau durant el quart trimestre pot produir pressió a curt termini en el valor, l'efecte divisa ja està descomptat i l'acció ha baixat un 10% durant els últims tres mesos, així que aprofitaríem qualsevol debilitat addicional com un atractiu punt d'entrada", han afegit.Els títols de la multinacional tèxtil pateixen la pitjor jornada des de juny de 2016, quan van caure un 6,8%.

A més, des de Citi han retallat la seva valoració fins als 36,50 euros per acció des dels anteriors 40 euros (mantenen el consell de compra sobre el valor) a causa que també preveuen una caiguda de 120 punts bàsics en el marge brut, també a causa de l’"efecte negatiu del tipus de canvi i del llançament de la col·lecció primavera/estiu al gener ".

MÉS DIVIDENDS?

En positiu, els dos bancs anticipen una sòlida posició de tresoreria que podria impulsar Inditex a elevar la seva retribució a l'accionista. "La posició de caixa neta de 7.000 milions d'euros indica que un augment del dividend és possible", afirma Citi.

Per la seva banda, JP Morgan comenta que "la forta generació de flux de caixa lliure pot conduir a majors retorns d'efectiu". Aquests experts consideren que Inditex pot optar per un dividend especial o per augmentar el percentatge de beneficis que distribueix com a dividend (payout), i que actualment es troba al 65%.

Pel que fa a anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que les accions poden buscar el suport dels 24 euros després de perdre el de 26 euros per títol.

Noticias relacionadas

contador