• I rebaixa la seva anterior preu objectiu de 38 euros per títol
  • Considera que no mereix ser valorada com Adidas i Nike conjuntament
ep pablo isla
EUROPA PRESS

Els analistes de Morgan Stanley han deixat de ser positius amb Inditex, l'imperi tèxtil fundat i controlat per l'empresari gallec Amancio Ortega que presentarà els seus resultats del segon trimestre fiscal aquest dimecres.

  • 46,67€
  • 0,02%

Els experts del banc nord-americà han retallat el seu consell sobre la matriu de Zara i altres marques com Massimo Dutti o Stradivarius de sobreponderar a mantenir. I a més, han retallat de manera molt important la valoració de les seves accions, ni més ni menys que un 20%, fins a 30 euros per acció des del seu anterior preu objectiu de 38 euros per títol.

Morgan Stanley assenyala que Inditex no mereix un valor borsari superior al qual tenen Adidas i Nike de manera conjunta. "Malgrat generar menys de la meitat dels seus ingressos, la capitalització d'Inditex va superar la combinada de Nike i Adidas al juny", afirmen. "Això no té sentit per a nosaltres i ens fa preguntar-nos si la recent correcció en borsa (d'Inditex) és merescuda, en comptes de presentar un atractiu punt d'entrada".

En la seva opinió, Inditex no mereix una capitalització borsària de 100.000 milions d'euros "malgrat que és una gran companyia". A més, com molts altres analistes durant les últimes setmanes, han retallat la seva previsió de beneficis per als propers trimestres a causa de la fortalesa de l'euro al mercat de divises.

L'AVÍS DE GOLDMAN SACHS

El càstig borsari podria continuar si el gegant tèxtil ofereix algun senyal de debilitat als inversors sobre l'evolució de les seves vendes orgàniques, que exclouen aquest efecte divisa negatiu ja descomptat pel mercat. Els experts que han llançat el senyal d'alarma més clar són els de Goldman Sachs, que esperen que les vendes comparables suavitzin el seu creixement fins al 5% i afegeixen que "l'interès se centrarà en els comentaris sobre l'evolució actual del negoci".

Aquests analistes expliquen que "l'efecte negatiu del tipus de canvi ha estat el principal catalitzador que ha llastat el comportament de l'acció", però, a més, alerten que "hi ha diversos fons d'inversió als Estats Units preparats per vendre si veuen senyals d'una debilitat operativa".

Segons afirma Goldman (que recomana comprar el valor amb una valoració de 41 euros), els inversors pessimistes "estan parlant d'una pujada del 4% a les vendes comparables del tercer trimestre (la previsió del banc nord-americà apunta a una pujada del 6% en aquest indicador), cosa que implicaria un creixement molt feble de les vendes a les botigues físiques (de l'1%)".

I és que Inditex sempre s'anticipa als inversors quina ha estat l'evolució de les seves vendes durant les primeres setmanes del trimestre següent pel que fa als seus resultats. En aquest cas, anticiparà quin està sent l'evolució de les vendes a tipus de canvi constant durant el mes d'agost i principis de setembre.

Durant la presentació dels comptes corresponents al primer trimestre d'aquest exercici, que va tenir lloc el passat 14 de juny, Inditex ha avançat que les vendes en botiga i online a tipus de canvi constants havien augmentat un 12% durant el període des de l'1 de maig fins el 3 de juny de 2017, cosa que ja ha estat descomptat pel mercat.

Noticias relacionadas

contador