• Diversos analistes han retallat la seva valoració abans que presenti resultats
  • Encara que segueixen recomanant comprar les seves accions per la qualitat del seu model de negoci
ep fortuna amancio ortega equivale 13 grandes millonarios espanoles

Inditex ha tornat a patir dues retallades de valoració fins a 38 euros per acció, aquest cop per part del banc britànic HSBC i de la companyia australiana Macquarie. Les accions d'Inditex pugen un 0,3%, fins a 31,30 euros.

  • 46,03€
  • 3,09%

En ambdós casos, el raonament és el mateix. La fortalesa de l'euro tindrà un efecte negatiu sobre els resultats del grup, ja que compta amb una àmplia presència internacional i l'efecte tipus de canvi perjudicarà el seu compte de resultats. Aquest dilluns, els analistes de Berenberg van retallar la valoració d'Inditex fins a 35 des de 37 euros per títol pel mateix motiu.

En el cas d'HSBC, el banc britànic reitera el consell de 'comprar' el valor, tot i que retalla la seva valoració fins als esmentats 38 euros des dels anteriors 42 euros per títol. En la seva opinió, "el potencial a llarg termini roman intacte, tot i l'efecte negatiu del tipus de canvi".

HSBC afegeix que Inditex té "un model operatiu que li proporciona un avantatge competitiu" davant de la competència". Tot i això, ha retallat la seva previsió de benefici abans d'impostos entre un 5% i un 10% per al període 2018-2020, a causa de l'efecte negatiu de la fortalesa de l'euro.

Per la seva banda, la retallada dels experts de Macquarie ha estat més suau, fins a 38 euros per acció des dels anteriors 39 euros. Aquests experts reiteren el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), que se situa un esglaó per sota de la recomanació de 'comprar'.

Segons aquesta empresa, la caiguda del valor durant les últimes setmanes és "exagerada", encara que també han retallat un 3% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per a l'exercici 2018, a causa del "negatiu impacte de la més recent fortalesa de l'euro".

"Rebots puntuals a part, com que res cau sense el seu corresponent rebot, la veritat és que es pot dir que Inditex ja no té suports fins als mínims de febrer", situats als 29,50 euros per acció, segons indiquen els analistes tècnics de 'Bolsamanía'.

Noticias relacionadas

contador