• Carax reconeix que és una gran companyia, però considera que és cara
stradivarius tienda inditex

Les accions d'Inditex cauen a prop de l’1% en borsa, per sota de 34 euros, després que els analistes de Carax AlphaValue hagin recomanat vendre les seves accions, amb una valoració de 29,8 euros i un potencial baixista del 12% sobre el preu actual de mercat.

  • 45,19€
  • -1,82%

Aquests experts reconeixen que la matriu de Zara és una gran companyia, però al mateix temps afirmen que la seva valoració borsària és massa elevada i que no és el moment adequat per comprar els seus títols que cotitzen molt a prop dels seus màxims històrics de 34,685 euros.

"Una vegada més, la finestra d'oportunitat per comprar accions de la cara Inditex ha durat poc", assenyalen des de Carax. El mercat va centrar la seva atenció a la caiguda de la rendibilitat, però després es va fixar en la fortalesa de l'euro i en què la història de creixement de l'empresa segueix intacta.

Carax destaca que Inditex cotitza ara a múltiples propers als de la companyia de luxe francesa LVMH. Mentre que fa pocs anys Inditex cotitzava a un múltiple de 0,77 vegades el valor de l'empresa sueca H&M, ara aquest múltiple s'ha disparat fins a 3 vegades. "Ens agrada Inditex i només podem recomanar comprar en moments de feblesa. Aquest no és el moment, ja que el múltiple preu/benefici per 2017 és de 29 vegades", afirmen aquests experts.

Carax destaca que Inditex ha estat l'única detallista especialitzada en el negoci tèxtil que va presentar un creixement superior al 10% en les seves vendes de 2016, alguna cosa que no han aconseguit empreses com Next, Gap o Uniqlo. El bon comportament de totes les marques del grup demostra "el gran talent de màrqueting" que atresora Inditex.

D'altra banda, Carax destaca l'aposta d'Inditex per la venda a través d'internet, alguna cosa al que l'empresa no dóna massa importància en les seves presentacions de resultats però que està millorant el seu mix de vendes, gràcies a un augment important dels canals digitals en molts mercats, a línia amb les noves tendències de consum.

Noticias relacionadas

contador