• El banc alemany reitera el consell de venda i redueix el preu objectiu a 150 corones sueques
  • Aquest any els títols de la companyia han caigut més del 34%
cbhmhennes

Hennes & Mauritz (H&M), la cadena de moda sueca, segueix enfonsant-se en borsa aquest dilluns després de la caiguda de divendres passat, després de presentar els seus resultats del quart trimestre fiscal.

Les accions d'H&M cauen a prop del 5%, fins a 166,10 corones sueques, després que els analistes de Deutsche Bank hagin retallat la valoració dels seus títols fins a 150 corones des de 185 corones. Aquests experts són molt pessimistes amb el comportament de les vendes comparables i han reduït entre un 10% i un 12% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per a 2018.

Divendres passat, la companyia sueca es va desplomar a prop del 13% després de decebre els inversors amb els seus comptes. H&M ha registrat una caiguda del 4,3% a les seves vendes entre setembre i novembre, quart trimestre del seu exercici fiscal, facturant un total de 58.454.000 de corones sueques (5.880 milions d'euros), un resultat "significativament per sota" de les seves pròpies expectatives.

H&M va destacar la debilitat de les vendes a les seves botigues físiques, afectades negativament per l'actual canvi al sector, amb una reducció de visites a les botigues, mentre que les vendes en línia de la marca H&M i de les altres ensenyes del grup van seguir desenvolupant-se bé.

Després d'aquests resultats, la multinacional accelerarà la seva transformació, incloent-hi el tancament d'un major nombre de botigues i menys obertures. Els seus febles xifres també van afectar Inditex, la matriu de Zara, que va caure aquest divendres un 2,5%.

Deutsche Bank destaca també el canvi en llocs clau de l'alta direcció de l'empresa per intentar canviar la feble tendència de resultats registrada per la companyia durant els últims trimestres. "No obstant això, aquests canvis trigaran a tenir un efecte destacat almenys fins al tercer trimestre de l'any que ve", afirmen aquests experts. Aquest any les accions d'H&M han caigut més del 34%.

Noticias relacionadas

contador