• A més, redueix la valoració de les seves accions fins a 177 corones sueques des de 222
  • Els títols de la cadena de moda nòrdica cauen un 1%, fins a 193,30 corones sueques
cbhmhennes

Henness & Mauritz (H&M), la cadena de moda sueca que és un dels principals rivals d'Inditex, ha perdut la confiança de Goldman Sachs, que ha retallat la seva recomanació sobre el valor fins a 'vendre' de 'neutral'.

A més, l'influent banc nord-americà ha reduït la valoració d'H&M fins a 177 corones sueques des de les anteriors 222 corones sueques, un 'tisorada' del 20% que està afectant la seva cotització. Els títols de la cadena cauen un 1% en borsa, fins a 199,30 corones sueques.

Goldman mostra la seva preocupació sobre les previsions per a H&M als exercicis 2018 i 2019, ja que les seves iniciatives per augmentar els ingressos seran "contrarestades per problemes estructurals", com la "canibalització de les vendes en línia sobre les vendes en botiga" i el pitjor comportament del seu model de venda minorista.

Aquests problemes, al seu torn, limitaran el creixement de les seves vendes comparables durant els propers anys, de manera que Goldman ha retallat fins al 3% des de l'anterior 6,5% la seva previsió de creixement mitjà del benefici operatiu (EBIT) per a la propera dècada (2017-2027).

Malgrat ser un dels principals rivals d'Inditex, H&M es troba en un complicat moment borsari, ja que les seves accions cotitzen a prop del seu mínim dels últims dotze mesos, situat a les 187,60 corones sueques. Aquest any els seus títols acumulen una caiguda propera al 24%, que s'amplia fins gairebé el 27% durant l'últim any.

Tot i que les accions d'Inditex tampoc travessen el seu millor moment en borsa, els títols de la matriu de Zara han aguantat molt millor durant aquests últims mesos. Inditex puja aquest dilluns gairebé un 3%, fins a 30,37 euros, i redueix la seva pèrdua dels últims dotze mesos fins al 5%. JP Morgan ha reiterat el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera) amb un preu objectiu de 38 euros. Al setembre, Bankinter va recomanar apostar per Inditex en detriment d'H&M.

Noticias relacionadas

contador