• Els títols del fabricant d'hemoderivats superen els 26 euros
  • A més, Citi considera més atractives les seves accions tipus B
cbgrifols

Grifols, grup farmacèutic especialitzat en la fabricació d'hemoderivats sanguinis, puja més del 2% en borsa, per sobre de 26 euros, i lidera els guanys entre els components de l'IBEX 35.

  • 8,39€
  • -2,62%

La pujada de les seves accions es deu al fet que els analistes de Citi han iniciat la cobertura sobre el valor amb un consell de 'compra' i una valoració de 30 euros per als seus títols tipus A. Aquests experts assenyalen que el mercat està descomptant un creixement mitjà dels ingressos durant els propers 10/15 anys inferior al 5% anual, però que les seves previsions apunten a un creixement mitjà del 7% per als ingressos.

A més, Citi espera que el benefici per acció (BPA) augmenti a un ritme mitjà d'entre el 10% i el 14%, mentre el retorn sobre la inversió (ROIC) millorarà des de l’11% fins per sobre del 15%, amb un creixement del 7% en el flux de caixa lliure (FCF).

Citi valora les accions tipus A de Grifols a 30 euros, mentre assigna un valor de 25,50 euros a les de tipus B, que cotitzen al mercat amb un valor de 19,37 euros, en pujar un 1,1%. El banc nord-americà recomana comprar les accions tipus B, perquè cotitzen amb un major descompte que les de tipus A.

Un dels catalitzadors positius que cita Citi per a les accions de Grifols és la reforma fiscal que prepara als Estats Units i que pot reduir els impostos que paga al país de manera important durant els propers anys. El grup compta amb una important activitat als EUA.

Grifols va acordar durant el seu consell d'administració el pagament d'un dividend de 0,18 euros per acció, que serà abonat el proper 5 de desembre. Els seus comptes corresponents al tercer trimestre seran presentades aquest dijous, 2 de novembre. La multinacional catalana va registrar durant el primer semestre del 2017 un benefici net de 277.900.000 d'euros, un 5,1% més respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador