• I retalla la valoració de Mediaset fins als 11,15 euros des dels anteriors 12 euros
  • El potencial alcista per Atresmedia és del 20% i el de Mediaset, el 8%
Silvio Berlusconi

Els analistes de Goldman Sachs han retallat la valoració de les dues principals cadenes de televisió que operen a Espanya i cotitzen en borsa. En el cas d’Atresmedia, han reduït el seu preu objectiu un 5%, fins als 11,60 euros per acció des dels 12,20 euros. El banc nord-americà manté el consell de neutral per aquest valor, amb un potencial alcista del 20% sobre el preu de mercat (-0,7%, fins als 9,75 euros).

  • 4,45€
  • 1,25%

En el cas de Mediaset Espanya, Goldman Sachs ha retallat la seva valoració un 7%, fins als 11,15 euros per títol des dels anteriors 12 euros. També manté el consell de neutral, amb un potencial alcista del 8% sobre el preu de cotització (-0,7%, fins a 10,46 euros).

Aquests experts comenten que la debilitat del mercat publicitari televisiu a Espanya i Alemanya durant el segon trimestre és "temporal" i no "cíclica", i esperen un rebot de l'activitat publicitària durant la segona meitat de l'any. En la seva opinió, la caiguda de les televisions que cotitzen en borsa durant les últimes setmanes, tant a Espanya com a la resta d'Europa, es deu al fet que el mercat ha descomptat aquesta debilitat publicitària registrada durant el segon trimestre.

"El focus principal dels resultats seran les previsions sobre els ingressos publicitaris i les indicacions per al mes de setembre", afirmen aquests analistes. La seva estimació és que la guia per al conjunt de l'any es redueixi fins a un creixement del 2% a Espanya, enfront d'una anterior guia de creixement del 4%.

En el cas d’Atresmedia, Goldman ha retallat la seva previsió de benefici per acció (BPA) per 2017 en un 5,4%. Per l'exercici 2018, l'estimació de BPA es retalla un 7%. Per Mediaset Espanya, l'estimació de BPA per 2017 es retalla en un 3,7% i per 2018, en un 4,7%.

A hores d'ara, Goldman considera més atractives altres televisions europees. Per exemple, aconsella comprar les accions de la cadena britànica ITV, amb una valoració de 228 penics, els títols de les cadenes alemanyes ProSieben (42 euros) i RTL (80,80 euros) i les accions de la cadena francès TF1 (13,73 euros).

Noticias relacionadas

contador