• El banc nord-americà considera que el valor està car en relació als seus comparables
  • Durant els últims dies, Bankinter i HSBC també han emès recomanacions negatives
ep jose manuel vargas
José Manuel Vargas, conseller delegat d'AenaEUROPA PRESS

Els analistes de Goldman Sachs han retallat la seva recomanació sobre Aena fins a 'vendre' des de 'mantenir', tot i que han elevat la valoració de les seves accions fins 179 euros des dels anteriors 160 euros per acció.

  • 173,20€
  • -0,69%

Aquests experts afirmen que els gestors d'aeroports a Europa s'han comportat de mitjana un 25% millor que els gestors d'autopistes, per la qual cosa la seva valoració ha assolit uns nivells massa elevats. Les accions d'Aena cauen un 1,4%, fins a 177,60 euros.

"Els gestors d'aeroports s'han comportat un 25% millor que els d'autopistes durant l'últim any i ara cotitzen amb una prima significativa. Romanem neutrals en Fraport i Zurich, però reduïm en Aena fins a 'vendre' perquè la seva valoració és cara en relació al sector i en el context del creixement baix a mitjà termini que anticipem", assenyalen els experts del banc nord-americà.

Goldman considera que el gran comportament del trànsit de passatgers a Espanya, sobretot per l'augment del turisme internacional durant els últims anys, no té més recorregut. En la seva opinió, Espanya ha atret gairebé tots els turistes que han perdut Tunísia, Turquia i Egipte durant els últims anys, però la seva previsió és que durant el període 2017 - 2020 Aena no registri un creixement dels seus ingressos.

"Pensem que el creixement del trànsit se suavitzarà a mesura que es redueixi l'impuls a causa dels esdeveniments geopolítics", afirma Goldman. A més, espera que les visites des del Regne Unit es redueixin durant els propers anys pel Brexit. D'altra banda, assenyala que el creixement del flux de caixa ha arribat a un punt màxim, ja que les inversions i el cost dels interessos es troben en nivells mínims històrics.

Aquesta mateixa setmana, els analistes d'HSBC també van considerar esgotat el potencial alcista d'Aena i van retallar el seu consell fins a 'mantenir' des de 'comprar', tot i que van augmentar la seva valoració fins a 175 euros des de 170 euros per acció, en un moviment similar al de Goldman.

La setmana passada, els experts de Bankinter van valorar les accions d'Aena a 155,6 euros per títol. "No descartem veure més retallades de la cotització cap a un preu més proper al nostre preu objectiu de 155,6 euros després d'una pujada propera al 40% enguany", han indicat.

Noticias relacionadas

contador