• El banc nord-americà considera que ha arribat el moment d'invertir en el valor
  • El potencial alcista per als títols és del 18% en un període de 12 mesos
jose maria alvarez pallete telefonica
El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete

Telefónica ha 'conquistat' els analistes de Goldman Sachs que han elevat el seu consell sobre l'operadora de telecomunicacions fins a 'comprar' des de 'neutral', amb una valoració de 11,60 euros per acció, davant el seu anterior preu objectiu de 9,90 euros. Les accions de Telefónica cauen un 0,7%, fins a 9,78 euros, de manera que Goldman estima un potencial alcista del 18% en 12 mesos.

  • 4,09€
  • 0,00%

Aquests experts consideren que ha arribat el moment d'invertir en el grup presidit per José María Álvarez-Pallete, després d'analitzar els resultats del primer trimestre (que, no obstant això, van provocar una caiguda del 4% en els títols de Telefónica la setmana passada).

Goldman destaca el creixement "estructural, sostenible i de qualitat de l'EBITDA" per al període 2017. També subratlla la "qualitat" dels seus actius i la seva posició líder en diversos mercats com ara el Brasil i Espanya. En la seva opinió, "el punt d'inflexió del creixement és sostenible" i el valor ofereix "un atractiu punt d'entrada", a causa d'un creixement superior enfront dels seus competidors europeus. "Els actius de Telefónica al Brasil i Espanya, més l'habilitat de la direcció per retallar costos, rebaixar les inversions (Capex) i refinançar deute romanen infravalorats".

Sobre Espanya, Goldman comenta que és un catalitzador positiu amb una cobertura del 60% en fibra òptica i que pot oferir un rendiment "com a mínim en línia amb altres mercats europeus", tot i la competència creixent d'altres operadors, especialment MásMóvil. Espanya, a més, ofereix menys risc regulador, la qual cosa permet rebaixar les inversions. Al Brasil, el negoci s'aprofitarà de la millora esperada en les condicions econòmiques.

Sobre el dividend, Goldman afirma que després de la retallada realitzat al novembre de 2016, Telefónica es troba en situació de duplicar la seva retribució a l'accionista durant els propers cinc anys i ofereix una rendibilitat del 9,6% sobre el flux de caixa lliure (FCF per les seves sigles en anglès) esperat per 2018. L'estimació de Goldman és que el dividend de 2022 sigui de 0,80 euros per acció.

Sobre el deute, Goldman espera que Telefónica continuï refinançant-la i reduint el cost dels interessos. La seva estimació és que la ràtio deute net/EBITDA es redueixi progressivament des de 3,4 vegades el 2017 fins a 2,9 vegades el 2019 i 2,2 vegades el 2022.

Aquestes estimacions no inclouen una potencial desinversió en O2, el negoci de mòbils al Regne Unit per al qual Telefónica continua buscant alternatives estratègiques, ja sigui mitjançant una col·locació en borsa o la venda d'una participació, com va fer fa uns mesos amb Telxius, la seva filial d'infraestructures de telecomunicacions.

Noticias relacionadas

contador