• El banc britànic HSBC ha reduït la seva valoració fins a 37 des de 38 euros per títol
  • Deutsche Bank ha reiterat el seu consell de mantenir el valor, amb objectiu als 35 euros
ep la fortunaamancio ortega equivalela13 grandes millonarios espanoles
EUROPA PRESS

Els analistes han retallat la valoració d'Inditex després de la presentació dels seus resultats trimestrals. El consens d'experts ha reduït el preu objectiu de les seves accions fins a nivells de 37 - 38 euros per títol. Les accions de la matriu de Zara cauen un 0,3%, fins a 32,32 euros.

  • 46,67€
  • 0,02%

Per exemple, els experts de Goldman Sachs han retallat el preu objectiu a 12 mesos fins a 38 des de 40,50 euros, i els experts d'HSBC han rebaixat la seva valoració fins a 37 des de 38 euros per títol.

Des del banc nord-americà, han reduït la valoració en la mateixa proporció que han retallat la seva previsió de beneficis després dels resultats del segon trimestre fiscal. En la seva opinió, Inditex encara compta amb un potencial alcista del 16% que justifica el seu consell de 'comprar', però han tret al valor de la seva llista 'Conviction Buy' perquè veuen altres oportunitats més atractives al mercat.

En el cas del banc britànic HSBC, aquesta empresa destaca que Inditex va presentar resultats un 3% per sota de les seves previsions, però al mateix temps subratlla el bon inici de la temporada de vendes de tardor, que ha provocat un repunt de les vendes durant les sis primeres setmanes del trimestre.

En el cas de Deutsche Bank, la companyia afirma que l'efecte negatiu del tipus de canvi per la fortalesa de l'euro continuarà afectant els ingressos i el marge brut durant el segon semestre de 2017. Encara que s'han reduït un 4% la seva previsió de beneficis per a l'any fiscal 2018, també destaquen el bon inici de la temporada de vendes del tercer trimestre.

ELS MÉS POSITIUS

Entre els experts més positius, els analistes de Citi han assenyalat que la forta apreciació de l'euro des de juny ha estat el desencadenant que no s'hagin complert les expectatives del marge brut. No obstant això, mantenen la seva recomanació de 'comprar' i el preu objectiu és de 40 euros, després que el rebaixessin un 4% el passat 1 de setembre.

Des de Renta 4, han reiterat el consell de sobreponderar (afegir en cartera), amb una valoració també de 40 euros. Aquests analistes han destacat que "el creixement de les vendes a l'inici del tercer trimestre" ha estat del 12%, "en línia amb les nostres previsions del trimestre i a un ritme elevat". Finalment, Banc Sabadell ha comentat que el perfil de creixement a llarg termini "segueix intacte", de manera que reiteren la seva recomanació de "compra".

ELS MÉS NEGATIUS

Per la seva banda, els experts que s'han mostrat més negatius amb Inditex han estat els de Morgan Stanley, que fins i tot abans dels resultats van retallar la seva valoració fins a 30 euros des de 38 i la seva recomanació fins a 'mantenir' des de 'sobreponderar'.

Morgan Stanley ha assenyalat que Inditex no mereix un valor borsari superior al qual tenen Adidas i Nike de manera conjunta. "Malgrat generar menys de la meitat dels seus ingressos, la capitalització d'Inditex va superar a la combinada de Nike i Adidas al juny", han afirmat. "Això no té sentit per a nosaltres i ens fa preguntar-nos si la recent correcció en borsa (d'Inditex) és merescuda, en comptes de presentar un atractiu punt d'entrada".

Noticias relacionadas

contador