• Els analistes d’RBC Capital Markets han reiterat el consell de 'sobreponderar'
  • En canvi, els analistes de Citi aconsellen 'vendre' i els de Deutsche Bank, 'mantenir'
ep francisco gonzalez bbva

BBVA no ha aconseguit posar d'acord entre els analistes després de mantenir aquest dilluns una trobada amb diferents bancs d'inversió per explicar la possible venda del seu negoci a Xile i la seva estratègia corporativa.

  • 10,22€
  • -1,92%

Bona prova d'això és que els experts d’RBC Capital Markets han reiterat el consell de sobreponderar (un esglaó per sota de 'comprar'), mentre els experts de Deutsche Bank han reiterat la seva recomanació de 'mantenir' i els de Citi han mantingut el consell de 'vendre'.

En el cas dels experts més positius que han emès una valoració de la seva trobada amb la directiva, els d’RBC Capital Markets, destaquen la seva confiança que BBVA proporcioni als seus accionistes un retorn "robust", amb un creixement del benefici per acció (BPA) per sobre de la mitjana.

En el cas del negoci xilè, BBVA ha transmès a aquests experts que el preu ofert per Scotiabank és molt atractiu i superior als potencials beneficis que proporcionaria aquesta filial en el futur. En aquest sentit, RBC calcula que la venda de BBVA Xile reforçarà la ràtio de capital de la matriu entre 55 i 70 punts bàsics, tot i que restarà un 3% del benefici per acció.

En el cas dels experts menys positius, els de Citi, han reiterat el consell de 'vendre' perquè consideren que cotitza a un múltiple exigent d’1,2 vegades el seu valor en llibres. Sobre la venda de BBVA Xile, assenyalen que la directiva va confirmar la seva intenció de vendre el negoci si el preu és adequat.

Finalment, els analistes de Deutsche Bank han reiterat el consell de 'mantenir', amb una valoració de 7,30 euros per acció, pel fet que consideren que les seves perspectives de creixements estan descomptades en el preu actual de mercat. Els títols de BBVA pugen un 0,4%, fins a 7,40 euros. En la seva opinió, Santander cotitza a uns múltiples més atractius actualment i recomanen 'comprar' les seves accions.

Noticias relacionadas

contador