• Però el consens d'analistes assenyala que és molt conservador i ha castigat la seva cotització
  • Els experts d'HSBC consideren poc atraient el missatge llançat per Ana Botín
ana_botin

Massa conservador. És la valoració que fan els analistes sobre el Dia de l'inversor realitzat aquest dimarts per Banc Santander. La manca d'ambició mostrada per l'entitat, tot i la bona marxa dels seus negocis en mercats com el Brasil i Espanya, va provocar un càstig superior al 2% per a les seves accions en borsa. Aquest dimecres, els experts publiquen les seves valoracions, mentre els títols de l'entitat reboten un 1,2%, fins a 5,67 euros.

  • 4,79€
  • 0,30%

HSBC: CONSELL: NEUTRAL; PREU OBJECTIU: 6,10 EUROS

L'entitat britànica reitera el consell de neutral (mantenir en cartera), amb una valoració de 6,10 euros. En la seva opinió, no es van produir novetats destacades durant la presentació d'objectius i el missatge de la presidenta, Ana Botín, va ser "poc atraient".

Aquests experts consideren molt conservador l'objectiu de ROTE (retorn sobre capital tangible) de l’11,5% per a 2018 (es va elevar des de l'11%), ja que la seva previsió apunta a un percentatge del 12,2%. En la seva opinió, no es van actualitzar les possibles sinergies de la integració de Banc Popular, que segons les seves previsions seran més importants que les comunicades quan es va produir la compra de l'entitat.

HSBC considera "encertada" l'estratègia del banc de centrar el seu focus sobre els mercats més rendibles, però considera que això ja ha estat descomptat pel mercat i que no hi ha catalitzadors per esperar un comportament en borsa més positiu.

BARCLAYS: CONSELL: SOBREPONDERAR; PREU OBJECTIU: 6,50 EUROS

El banc anglès és més positiu que HSBC i reitera la seva recomanació de 'sobreponderar' (afegir el valor en cartera) amb un preu objectiu de 6,50 euros. Aquests experts critiquen el Santander perquè "ens ha subestimat, en actualitzar només modestament el seu objectiu de ROTE per 2018 fins a l’11,5%. Això no és un gran canvi i és el mínim que espera l'entitat", ja que el bon moment de mercats com el Brasil i Espanya "suggereixen que hi ha més potencial".

En la seva opinió, "el Brasil seguirà sent el major catalitzador i també hi ha millors previsions a mitjà termini per als EUA i Espanya, així com possibles beneficis de la digitalització".

DEUTSCHE BANK: CONSELL: COMPRAR; PREU OBJECTIU: 6,60 EUROS

El banc alemany reitera el consell de compra, amb un preu objectiu de 6,60 euros i un potencial alcista del 17% a 12 mesos. "Pensem que els objectius de rendibilitat de Santander són un mínim per 2018", afirmen, ja que preveuen factors addicionals per al creixement, com a majors ingressos a Espanya i millor evolució dels costos i els ingressos als Estats Units".

També anticipen que Santander tornarà completament al dividend en efectiu el 2019, quan aconsegueixi el seu objectiu d'elevar la seva ràtio de capital CET gener fins a l’11% a finals de 2018. Finalment, destaquen que ha elevat la seva sensibilitat als tipus d'interès, en calcular en 1.400 milions d'euros el seu benefici addicional abans d'impostos a una pujada de 100 punts bàsics en els interessos a Europa i els EUA.

BANKINTER: CONSELL: COMPRAR; PREU OBJECTIU: 6,90 EUROS

Bankinter reitera el consell de compra sobre Santander, amb una valoració de 6,90 euros, una de les més altes dels analistes, junts amb la de JP Morgan Cazenove, que aconsella sobreponderar, amb preu de 7 euros; i la de Morgan Stanley (sobreponderar; 6,80 euros).

En el cas de Bankinter, els seus experts comenten que "la millora dels indicadors macro a principals països on és present, llevat el Regne Unit, l'evolució de la corba de tipus i els esforços en gestió de costos anticipen una millora substancial del compte de pèrdues i guanys durant els propers anys".

Noticias relacionadas

contador