• Manté la seva valoració en 5,60 euros, a prop del seu preu de mercat
  • Considera que el binomi risc/rendibilitat ha perdut atractiu
ep ignacio gzlez nueva pescanova fernando pasamon deloitte ricardo curras dia
EUROPA PRESS

Els analistes de Bankinter consideren que DIA ja no té més potencial alcista en borsa, raó per la qual han retallat la seva recomanació sobre el valor fins a 'neutral' des de 'comprar'.

Dia

  • 0,01€
  • -1,55%

Encara que mantenen la seva valoració en 5,60 euros per acció, el fet que la cadena de supermercats cotitzi en nivells d'5,48 euros (-0,11%) els fa considerar que el binomi rendibilitat/risc ha "perdut atractiu". Aquesta retallada de consell es produeix, a més, després que DIA hagi celebrat la seva trobada anual amb inversors a Londres i Madrid.

Bankinter considera "ambiciosos" els objectius de DIA i qualifica d’"exigent" el creixement previst d'obertures al Brasil i l'Argentina. "L'objectiu d'esdevenir el millor distribuïdor per internet és difícil", afirmen, a causa de "la competència al mercat en línia".

En la seva opinió, els objectius financers per 2017 s'han complicat després d’"un feble primer trimestre", durant el qual s'ha registrat "pèrdua de quota en Iberia i menor inflació en alimentació en emergents". En la seva opinió, "el binomi risc/rendibilitat comença a no ser tan atractiu, tenint en compte la incertesa sobre els potencials efectes disruptius" que el comerç electrònic planteja al sector.

A més, Bankinter recorda que DIA registra una revaloració del 17% enguany, enfront de les caigudes d'altres competidors a Europa, com Carrefour, que es deixa un 5,7%, Ahold (-17%) i Metro ( -9%). Aquests experts destaquen també que DIA "està perdent quota de mercat en Iberia l'engròs competència" i que en aquest mercat "se segueixen tancant algunes botigues", mentre als països "emergents només es van obrir 6 botigues durant el període".

Noticias relacionadas

contador