• El banc alemany aconsella 'comprar', amb una valoració de 7,30 euros per acció
  • L'elèctrica va guanyar un 4,7% menys durant el primer trimestre, fins a 828 milions d'euros
ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan
El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez GalánIBERDROLA

Els analistes de Deutsche Bank han reiterat la seva aposta per Iberdrola, companyia que recomanen 'comprar', amb un preu objectiu de 7,30 euros i un potencial alcista del 11%.

  • 11,50€
  • -0,99%

Les accions d'Iberdrola lideren els guanys entre els integrants de l'IBEX 35, en pujar un 0,7%, fins a 6,56 euros per títol. El grup va presentar resultats aquest dimecres (va guanyar 828 milions d'euros, un 4,7% menys que durant el primer trimestre de 2016).

Deutsche Bank destaca que l'elèctrica va confirmar el seu objectiu de millorar el benefici net al voltant del 5% en el conjunt de 2017, gràcies a un augment de la capacitat i l'augment de tarifes que permetran un creixement del benefici operatiu.

El banc alemany destaca que Iberdrola posarà en funcionament nova capacitat de producció elèctrica de 2 gigawatts (GW), a la seva major part associada a projectes renovables. A més, els Estats Units seguirà registrant un fort creixement en el negoci de xarxes i hi haurà nous augments tarifaris a diversos Estats. Al Regne Unit, també estan previstes pujades de tarifes, un altre factor que millorarà els resultats del grup.

"Encara que el primer trimestre va ser feble, no veiem raons fonamentals per preocupar sobre el perfil de creixement a llarg termini fins a 2020, gràcies als nous actius que entraran en ús. Aquest any serà important per augmentar capacitat de producció (2GW), el que provocarà un augment major del benefici net el 2018 ", expliquen aquests experts.

"Mantenim les nostres previsions i la valoració, amb una rendibilitat per dividend del 5% i una previsió de pujada mitjana per al benefici per acció (BPA) del 7% fins al 2020", conclouen.

Noticias relacionadas

contador