• I una xarxa comercial de 230 oficines amb 2.600 empleats i uns actius de 16.000 milions d'euros
  • Els negocis de banca majorista i d'inversió i el negoci a Portugal quedarien fora d'aquesta valoració
deutsche-bank-aurait-besoin-de-beaucoup-de-capitaux

Deutsche Bank pot obtenir entre 550 i 750 milions d'euros per la venda del seu negoci minorista a Espanya, segons càlculs de Bankinter que inclouen 700.000 clients, sobretot de banca personal i privada, una xarxa comercial de 230 oficines amb 2.600 empleats i uns actius de 16.000 milions d'euros.

  • 14,80€
  • 2,04%

Els negocis de banca majorista i d'inversió i el negoci a Portugal quedarien fora d'aquesta valoració, expliquen els experts de Bankinter. El banc alemany espera rebre les ofertes no vinculants pel seu negoci minorista a Espanya abans del pròxim 18 de juliol.

"De manera preliminar, estimem un rang de valoració comprès entre 545 milions i 750 milions d'euros, cosa que implica un múltiple de valoració comprès entre 0,5 vegades i 0,7 vegades el valor comptable de l'entitat", assenyalen des de Bankinter.

Aquests experts afirmen que Deutsche Bank "no té necessitat" de vendre el seu negoci minorista a Espanya després de la gran ampliació de capital realitzada a l'abril per valor de 8.000 milions d'euros que ha reforçat de manera molt important les seves ràtios de capital.

"Tot i això", afegeixen, "la venda del negoci a Espanya té sentit estratègic" perquè la seva "mida a Espanya és inferior al de les principals entitats especialitzades en banca comercial", com Caixabank, Bankia, Sabadell, Unicaja o Liberbank. I recorden que "altres entitats com Barclays i Citigroup" ja van vendre anteriorment els seus negocis minoristes a Espanya en no comptar amb una mida adequada.

Noticias relacionadas

contador