• RBC espera que el consens elevi les seves previsions de beneficis per als propers trimestres
  • Les bones previsions de l'entitat al Brasil, Mèxic i al Regne Unit agraden a aquests analistes
ep ana botin
Ana Botín, presidenta de Banc Santander

Els analistes de Credit Suisse afirmen que els resultats de Santander "són sòlids", però al mateix temps consideren que l'entitat està "justament valorada" pel mercat. Malgrat elevar el seu preu objectiu fins a 5,5 euros des dels anteriors 5,25 euros, la seva valoració se situa per sota del preu actual en borsa.

  • 4,51€
  • -0,73%

I és que les accions de l'entitat presidida per Ana Botín cauen un 0,5%, fins a 5,95 euros, després dels forts guanys registrats a l'inici de la setmana, després del resultat de la primera volta de les eleccions franceses. "Santander està en camí de complir els seus objectius per a 2018", afirmen des del banc suís.

Destaca sobretot el to positiu de la directiva sobre el negoci al Brasil i l'ambient macroeconòmic constructiu. "Previsions positives sobre el creixement, alguns mercats seguiran mostrant millores. Focus en la fidelització de clients i en la digitalització, a més d'en millorar ingressos per comissions i estalviar costos. Disciplina a Espanya sobre operacions corporatives", assenyalen aquests experts.

Credit Suisse manté el consell de "neutral" sobre Santander i justifica el seu augment de valoració fins als esmentats 5,5 euros per acció per un augment mitjà del 2,7% en la seva previsió de benefici per acció (BPA) per al període 2017 - 2019.

Credit Suisse calcula que Santander cotitza un múltiple de 1,4 vegades el seu valor en llibres de 2017 (Price to Tangible Book Value - PTBV) amb un RoTE (Rendibilitat sobre el Patrimoni Tangible) del 10,6%, per la qual cosa, en la seva opinió, "està ben valorat" pel mercat i no té potencial alcista en borsa.

RBC ESPERA MÉS REVISIONS A L'ALÇA

Per la seva banda, els analistes de RBC Capital Markets destaquen els comentaris positius dels directius de Banc Santander sobre l'evolució dels negocis als seus principals mercats (Espanya, Brasil, Regne Unit i Mèxic). En aquest escenari, esperen que el consens revisi a l'alça les previsions de resultats del banc per als propers trimestres.

Pel que fa als resultats presentats dimecres per l'entitat (benefici atribuït de 1.867 milions d'euros durant el primer trimestre del 2017, un 14% més que durant el mateix període de l'any anterior, quan va guanyar 1.633 milions), els experts de RBC assenyalen que, a Espanya, el marge d'interessos es mantindrà pla el 2017, però que el cost del risc baixarà encara més durant els pròxims mesos.

Sobre Espanya, RBC afegeix que el banc no preveu "retallades addicionals de costos" i que es troba "còmode" malgrat no ser el "major jugador" del mercat. A més, les desinversions immobiliàries van continuar amb descomptes del 40% sobre el seu valor nominal, en línia amb altres trimestres.

Al Brasil, Santander espera que els marges segueixin contribuint de forma positiva al marge d'interessos i que el cost del risc segueixi recuperant "gradualment fins a 400 punts bàsics" des dels 484 punts durant el primer trimestre. RBC també destaca que l'entitat està canviant el seu "mix d'actius cap a crèdits al consum amb majors marges".

Sobre altres mercats, RBC destaca les positives tendències al Regne Unit i Mèxic, combinades amb un creixement dels ingressos i el control de costos, que anticipen previsions saludables en aquests mercats, sobretot al mexicà, per la positiva tendència del marge d'interessos.

Noticias relacionadas

contador