• Encara que, de moment, les previsions del banc suís no s'estan complint
  • El valor s'ha deixat un 10% en borsa durant l'últim trimestre
jose maria alvarez-pallete presidente de telefonica en junta de accionistas

Els analistes de Credit Suisse atorguen a Telefónica un potencial alcista proper al 30% durant els propers dotze mesos, en reiterar el seu consell de neutral sobre l'operadora de telecomunicacions, amb una valoració de 10,74 euros per acció.

  • 4,09€
  • 0,00%

Les accions de Telefónica no aixequen cap en borsa, ja que cotitzen planes, a nivells de 8,28 euros. Cal recordar que Credit Suisse ja valorava Telefónica a nivells d’11 euros al passat mes d'agost, però de moment les expectatives del banc suís no s'estan complint.

Les accions de Telefónica continuen 'ofegades' per l'oceà de deute que acumula la companyia i que supera fins i tot la seva pròpia capitalització borsària actual, inferior a hores d'ara a 42.000 milions d'euros. El valor s'ha comportat especialment malament durant l'últim trimestre, ja que es deixa un 10%, mentre l'IBEX marca màxims des de principis de novembre.

UN PROBLEMA PER A BBVA

El mal comportament de Telefónica ha afectat també a un dels seus principals accionistes. BBVA ha hagut de reconèixer pèrdues comptables per valor de 1.123 milions d'euros per reflectir el menor valor de la seva participació accionarial, que ascendeix al 6,96%.

Segons va comunicar el banc en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest impacte negatiu es reflectirà en el resultat atribuït consolidat del grup als seus comptes consolidats del 2017. Fins ara, les minusvàlues latents de la seva participació en Telefónica estaven registrades en el seu patrimoni net. No obstant això, i després de l'aplicació de la nova normativa comptable NIC 39, aquestes minusvalideses hauran de registrar-se amb càrrec als resultats.

No obstant això, segons anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que si l'acció supera la resistència dels 8,42 euros, "tindríem una petita figura d'implicacions alcistes en 'cap i espatlles' invertida".

Noticias relacionadas

contador