• L'operadora recomprarà bons híbrids per optimitzar els seus costos financers
  • Per a això, realitzarà dues noves emissions d'obligacions perpètues subordinades
jose maria alvarez-pallete presidente de telefonica en junta de accionistas

"Les peces comencen a encaixar" en Telefónica. És l'opinió dels experts del banc nord-americà Citi, que han reiterat el consell de 'compra' sobre les accions de l'operadora, amb una valoració de 13 euros per títol.

  • 4,12€
  • -0,53%

Les accions de Telefónica han tancat aquest dimarts amb una caiguda de l'1,77%, fins als 8,04 euros, després de llançar una oferta de recompra de sis emissions de bons híbrids, amb l'objectiu d'optimitzar els seus costos de finançament, una de les prioritats del president executiu, José María Álvarez -Pallete.

Telefónica realitzarà dues noves emissions d'obligacions perpètues subordinades per recomprar aquests bons híbrids, una d'elles amortitzable a partir dels 5,7 anys de la data d'emissió i l'altra amortitzable a partir de 8,5 anys de la data d'emissió.

Des de Citi, esperen que 2018 suposi un nou exercici positiu per al flux lliure de caixa de la 'teleco', amb un augment interanual de l’1,5%. Encara que aquests experts anticipen que seguiran els dubtes del mercat sobre el negoci a Espanya, manegen bones previsions per al Regne Unit i Alemanya, "on hi ha espai per créixer".

Sobre Llatinoamèrica, afirmen que el negoci necessita una "estabilització de les divises" per mostrar una major rellevància en el compte de resultats. La companyia va anunciar aquest dimarts inversions per valor de 6.585 milions al Brasil fins al 2020.

En relació a la reducció de deute, Telefónica segueix treballant per treure a borsa O2 al Regne Unit, la seva filial de mòbils, operació en la qual pot captar entre 3.000 i 4.000 milions d'euros. D'altra banda, està estudiant la venda del seu negoci a Alemanya, pel qual podria aconseguir uns 8.400 milions d'euros més.

Noticias relacionadas

contador