• La valoració se situa en línia amb el seu preu de mercat, que cau un 0,7%, fins a 18,63 euros
  • Aquests experts consideren millor del que s'esperava el preu aconseguit pels actius a Itàlia
ep isidre faine i rafael villaseca
EUROPA PRESS

Els analistes de Citi consideren que Gas Natural Fenosa ha obtingut un preu millor del que s'esperava per la venda dels seus actius a Itàlia, encara que sol·liciten a la companyia presidida per Isidre Fainé "claredat" en l'estratègia de reinversió després d'aquesta operació.

  • 23,00€
  • 0,44%

Aquests experts, que reiteren el consell de 'mantenir' el valor en cartera, han elevat lleugerament la valoració de les seves accions a 12 mesos fins a 18,90 des dels anteriors 18,70 euros per acció, gairebé en línia amb el seu actual preu de mercat (-0,7%, fins a 18,63 euros).

La setmana passada, Gas Natural va tancar la venda dels seus actius a Itàlia per 1.020 milions d'euros, amb unes plusvàlues netes de 190 milions d'euros. Els compradors van ser 2i Rete Gas i Edison. La primera va comprar el 100% de Nedgia, la companyia de distribució de Gas Natural Fenosa a Itàlia, juntament amb el 100% de Gas Natural Itàlia (GNI), empresa de serveis que presta serveis corporatius a les activitats del grup espanyol al país transalpí, per 727 milions d'euros. Edison, filial de la francesa EDF, va comprar el 100% de la seva participació accionarial en GNVI per 293 milions d'euros.

Des de Citi, destaquen que el preu s'ha situat "molt per sobre" dels 900 milions d'euros estimats inicialment, cosa que ha generat una plusvàlua de 190 milions, per sobre dels 150 milions anticipats. Això és el que justifica la lleugera pujada en la valoració de les seves accions fins als esmentats 18,90 euros per títol. Finalment, Citi comenta que "la claredat en l'estratègia de reinversió" d'aquests actius seria "benvinguda".

A principis d'agost, Gas Natural va tancar la venda del 20% de la seva xarxa de gas a Espanya per un import total de 1.500 milions d'euros en efectiu a un consorci d'inversors en infraestructures a llarg termini format per Allianz Capital Partners (ACP) i Canada Pension Pla Investment Board (CPPIB).

"Els recursos procedents de l'operació s'utilitzaran per recolzar futures necessitats d'inversió en projectes existents, mentre que qualsevol excedent serà destinat a futures inversions, optimització del deute o remuneració a l'accionista, segons determini el Consell d'Administració de l'empresa", ha assenyalat llavors Gas Natural.

Noticias relacionadas

contador