• Encara queden valors de comprar per obtenir una bona rendibilitat
  • Entre ells, Gamesa, Acciona, Sacyr, Alba, ACS, BBVA, Indra o Mediaset España
banco de espana

La borsa espanyola té recorregut alcista, tot i el gran ral·li borsari que ha protagonitzat el 2017 i que ha convertit l'IBEX en un dels índexs més rendibles del món durant el present exercici.

  • 18,05€
  • 0,00%

"Espanya no està exhausta", afirmen els analistes de Carax AlphaValue. "Hem reiterat diverses vegades la dinàmica positiva darrere de les accions espanyoles", afegeixen.

En la seva opinió, encara queden valors de comprar per obtenir una bona rendibilitat durant els propers mesos, tot i el sòlid comportament borsari de moltes companyies espanyoles fins a la data.

Aquests experts destaquen que la compra de Banc Popular realitzada per Banc Santander té una segona derivada molt positiva per a la renda variable espanyola, ja que reforça la respectabilitat de la marca Espanya.

Sobre la valoració de la borsa espanyola, Carax comenta que és "relativament barata", amb una ràtio mitjà de preu/benefici de 17 vegades. Encara que hi ha valors que cotitzen a una ràtio preu/benefici de 31 vegades, com Inditex, i altres que cotitzen a 12,5 vegades, com Santander i Telefónica.

"Després que els mercats hagin assolit una alta valoració, és temptador concloure que el benefici ja ha estat fet", en descomptar el mercat la recuperació econòmica a Espanya. "Però més enllà de la destacable pujada d'Inditex, hi ha històries que porten la bandera espanyola" que segueixen sent interessants com a opció d'inversió, assenyalen des del banc francès d'inversió.

Entre els seus noms favorits de la borsa espanyola, apareixen Gamesa, amb un potencial alcista del 24%, Acciona (potencial del 22%), Sacyr (+20%), Corporació Alba (+20%), ACS (+19%), BBVA (+15%), Indra (+14%), Mediaset España (+10%), Ebro Foods (+9%) i Abertis (+8%).

Noticias relacionadas

contador