• Les accions d'Endesa pugen un 0,8%, fins a 18,35 euros
  • Berenberg també eleva la valoració de la matriu italiana, Enel
Borja Prado Endesa

Els analistes de Berenberg han donat un impuls a la cotització d'Endesa. Els experts del banc alemany han elevat el seu consell sobre l'elèctrica fins a 'comprar' des de 'mantenir' i el seu preu objectiu a 12 mesos fins a 20 euros per títol des dels anteriors 17 euros.

  • 17,42€
  • -0,74%
  • -
  • -

Les accions d'Endesa pugen un 0,8% en borsa, fins a 18,35 euros, i se situen entre les més alcistes de l'IBEX 35 durant la jornada d'aquest divendres. Berenberg també ha reiterat el consell de 'compra' sobre la matriu italiana, Enel, i ha elevat la seva valoració fins a 6,30 euros per títol des dels anteriors 5,75 euros (Enel cotitza plana, als 5,22 euros).

Les accions d'Endesa no s'estan comportant de manera positiva durant l'últim any, ja que han perdut el 7% del seu valor durant aquest període. El seu mal comportament és especialment negatiu durant els últims tres mesos, amb una caiguda del 5,5%.

A mitjans de desembre, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va obrir un expedient sancionador a Gas Natural Fenosa Generació i a Endesa Generació després d'observar una alteració en els preus en les ofertes de mercat de generació entre els mesos d'octubre del passat 2016 i gener d'aquest any.

Pel que fa a l’anàlisi tècnica, el valor es troba cotitzant molt a prop de l'important suport de 18,25 euros per acció. El seu perforació "seria un clar senyal de debilitat en l'elèctrica, que el podria acabar dirigint cap als 16-16,30 euros", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

Noticias relacionadas

contador