• El banc britànic recomana 'infraponderar' (reduir en cartera)
  • Barclays preveu problemes per reduir el seu deute fins als $6.000 milions
lakshmi n mittal arcelormittal
ARCELORMITTAL

Els analistes de Barclays són negatius amb ArcelorMittal, ja que han reiterat el consell d’'infraponderar' (reduir el valor de les carteres) amb una valoració de tan sols 20 euros per títol.

  • 23,50€
  • -2,57%

Aquest preu objectiu contrasta amb el valor en borsa del major grup siderúrgic a nivell mundial, ja que les seves accions pugen un 1,5% aquest dilluns, fins als 28,87 euros. Els seus títols es veuen afavorits per la 'guerra de l'acer' entre la Xina i els EUA. El Ministeri de Comerç de la Xina va advertir aquest dissabte que prendrà les mesures necessàries per protegir-se si la decisió final dels EUA d'imposar fortes restriccions a les importacions d'acer i alumini de la Xina i altres països afecta els seus interessos.

La valoració negativa de Barclays és minoritària, ja que el consens de FactSet aposta per una pujada del 5% del preu de les seves accions, fins als 30,45 euros. El percentatge de recomanacions de 'comprar' és el 68%. Un 24% aconsella 'mantenir' els seus títols i tan sols un 8% 'vendre'.

El principal factor negatiu per a Barclays és que ArcelorMittal tindrà molt complicat assolir el seu objectiu de retallar el seu deute fins als 6.000 milions de dòlars "fins a la pròxima dècada". La seva previsió és que el deute actual de 10.100 milions de dòlars es redueixi fins a uns $9.000 milions el 2020.

També afegeixen a la seva visió negativa "els riscos a la baixa per les condicions de la indústria" siderúrgica durant els propers anys, fet que deixa "poc espai per a uns retorns de capital significativament més alts". En la seva opinió, les previsions del consens són "massa optimistes", sobretot pel que fa a la generació de flux de caixa lliure.

Noticias relacionadas

contador