• Considera que, després d'un ral·li del 35% el 2017, el valor està ben valorat pel mercat
  • Aprecia "un incipient risc d'estrenyiment de marges" que ha de ser corregit
ep luis gallego
Luis Gallego, president d'IberiaEUROPA PRESS

Els analistes de Bankinter han retallat la seva recomanació sobre International Airlines Group (IAG), matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, fins a 'vendre' des de 'comprar'.

IAG

  • 2,07€
  • 0,39%

Aquests experts han elevat lleugerament la seva valoració fins a 7,3 euros des dels anteriors 7,1 euros, però anticipen un escàs potencial alcista sobre el preu de mercat (+ 0,65%, fins a 7,01 euros), que motiva el seu consell de 'venda' sobre el valor. Cal destacar també que IAG acumula una revaloració del 35% des del començament de l’any. "L'acció ha arribat la nostra valoració i està en preu", assenyalen.

Bankinter afirma que els resultats del primer trimestre "transmeten un començament d'any poc lluït", i tot i això estan distorsionats per l'"efecte calendari de la Setmana Santa", de manera que els comptes del segon trimestre haurien de ser més positives.

En qualsevol cas, aquests experts aprecien "un incipient risc d'estrenyiment de marges, encara que podria corregir-se amb el llançament de Level (companyia de baix cost de llarg radi) a partir del tercer trimestre del 2017". En aquest sentit, afegeixen, "serà determinant la capacitat per gestionar eficientment tant els costos com les sinergies de flotes entre les aerolínies del grup per frenar l'estrenyiment de marges observat a l'arrencada d'any".

D'altra banda, un dels aspectes més positius per a l'aerolínia és "la nova reducció de l'alçament". El deute financer net (DFN) baixa un 13%, fins als 7.098.000 d'euros, cosa que redueix la ràtio DFN/EBITDAR fins a 1,6 vegades des d’1,8 vegades.

Noticias relacionadas

contador