• Valora positivament l'adquisició de Banc Popular i reitera el consell de 'compra'
  • "L'operació té sentit estratègic i financer", afirmen aquests experts
ep ana botin

Els analistes de Bankinter han elevat la valoració de Banc Santander fins als 6,90 euros des dels 6,75 euros per acció i han reiterat el consell de 'comprar' els títols del banc presidit per Ana Botín.

  • 4,52€
  • 0,41%

Aquests experts recomanen acudir a l'ampliació de capital posada en marxa per Santander per comprar Banc Popular, en considerar que "el preu d'emissió és atractiu" i que l'operació "té sentit estratègic i financer". Bankinter destaca que l'ampliació té dret de subscripció preferent en una proporció d'una acció nova per cada deu antigues i que els nous títols s'emetran a 4,85 euros.

"El preu d'emissió és atractiu", afirmen des de Bankinter. "L'operació té sentit estratègic i financer. Santander aconsegueix el lideratge a Espanya amb una quota de mercat en inversió creditícia del 20% i del 25% en el negoci de pimes, enfront de l'anterior quota de l’11,2%".

Aquests analistes afegeixen que "l'adquisició ens sembla interessant perquè l'operació és 'acretiva'". És a dir, augmenta el benefici per acció (BPA) "i la rendibilitat de la inversió és atractiva (retorn sobre la inversió - ROI - estimat del 13-14%)".

Bankinter estima "un estalvi del 33% de la base de costos operatius de Popular, cosa que implica un estalvi de 504 milions d'euros bruts el 2020. També anticipa "sinergies d'ingressos a causa d'un menor cost de finançament majorista i del rellançament de l’activitat comercial a la franquícia Popular", amb una contribució neta anual de 100 milions d'euros durant els tres propers anys".

Bankinter destaca que "la taxa de cobertura d'actius immobiliaris arriba al 63%”, cosa que permetrà a Santander "accelerar la venda d'actius immobiliaris, optimitzar el consum de capital i millorar encara més la rendibilitat de l'operació".

Noticias relacionadas

contador