• Per contra, la cadena de televisió s'enfronta amb la caiguda de la publicitat
  • Encara que la seva rendibilitat per dividend continua sent molt atractiva
cbberlusconi

Els analistes de Bankinter han millorat la seva recomanació sobre la societat d'inversió immobiliària (SOCIMI) Merlin Properties, al mateix temps que han retallat el seu consell per a la cadena de televisió Mediaset Espanya.

  • 2,89€
  • -4,24%
  • 10,21€
  • -0,39%

En la seva opinió, les dues són bones companyies, però el moment de mercat és molt més propici per al sector immobiliari que per al negoci de la publicitat en televisió.

En el cas de Merlin Properties, Bankinter ha millorat la seva recomanació fins a 'comprar' des de 'neutral' i el preu objectiu fins a 13,80 euros des de 12,60 euros. Les seves accions han pujat un 1%, fins als 12,11 euros.

"Els principals catalitzadors al llarg de l'any 2018 són l'increment d'ingressos el 2018 derivat de la tendència alcista de les rendes i l'increment en taxes d'ocupació, i un augment del dividend fins a 0,50 euros per acció (+9% amb respecte a 2017), xifra que implica una rendibilitat per dividend del 4,2%", afirmen aquests analistes.

I afegeixen que "la companyia cotitza amb un descompte del 9% sobre el valor net dels seus actius" (NAV, per les sigles en anglès), "que suposa una oportunitat de compra per l'elevada qualitat dels actius".

MAL MOMENT PER A MEDIASET ESPANYA

Sobre Mediaset Espanya, Bankinter destaca que "segueix sent líder, tant en audiència com en ingressos per publicitat". A més, "el seu balanç presenta caixa neta positiva i la remuneració a l'accionista és realment atractiva" (rendibilitat per dividend del 6,6%).

No obstant això, destaquen que "el 'timing' no és propici per al sector" de mitjans després de l'advertència de beneficis llançada per WPP, la principal agència de publicitat del món. "La reducció de la despesa en publicitat per part dels grans anunciants i el seu reenfocament cap a Internet provoquen importants dubtes al futur", afirmen.

Per això, han reduït el seu consell fins a 'neutral' des de 'comprar' i el preu objectiu fins als 9,64 euros per acció des dels anteriors 12,10 euros. Els seus títols han caigut un 0,11%, fins als 9,10 euros.

Noticias relacionadas

contador