• A més, ha establert un ambiciós objectiu per reduir la seva ràtio de deute net/EBITDA
  • La millora dels resultats es basarà en el creixement orgànic del grup hoteler
nhhoteles1

NH Hotels va celebrar aquest dijous el seu 'Dia de l'inversor' amb la comunitat financera. La companyia va enviar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la presentació que va realitzar durant l'esdeveniment. L'empresa preveu un nou objectiu de resultat brut d'explotació (EBITDA) de 230 milions d'euros per a aquest any, un 27% més que l'any anterior.

  • 4,19€
  • 0,96%

La cadena hotelera ha concretat que el seu EBITDA va ser de 103 milions d'euros durant la primera meitat d'aquest any, un 41% més que durant el mateix període de l'any anterior. La companyia va explicar aquests resultats positius per la consolidació del seu pla d'eficiència, que ha augmentat els seus ingressos un 7% durant la primera meitat de l'any, fins a 764 milions d'euros, i ha ampliat el seu marge de beneficis.

Des de Bankinter, han valorat "positivament" el pla de negoci i destaquen que la previsió d'EBITDA per 2017 augmenta des de 225 milions d'euros i que l'EBITDA de 2018 i 2019 augmentarà fins a 260 i 285-290 milions d'euros, respectivament, encara que aquesta última forquilla pot aproximar-se als 300 milions. El benefici net augmentarà entre un 4% i un 4,5%, fins a arribar a 100 milions d'euros el 2019.

"Aquestes xifres no inclouen partides no recurrents. És a dir, ni venda d'actius, ni extraordinaris. La millora dels resultats es basarà en l'evolució del negoci, en l'estratègia de control de despeses i en un tercer factor clau -en el qual han treballat en aquest últim any- la gestió de contractes de leasing de qualitat", expliquen aquests experts.

"Amb això", afegeixen, "NH aplica una metodologia basada en la selecció més que en el volum de contractes. De manera que els propietaris dels immobles s'involucrin amb una major aportació al capex (inversió) de manteniment"

D'altra banda, destaquen que el "deute financer net" baixarà fins a nivells d'1,5/2 vegades l’EBITDA, "una significativa millora i un ambiciós objectiu, ja que es redueix des de nivells de palanquejament molt elevats, entorn a 6 vegades el EBITDA, als anys previs". NH, a més, "estima que el cost mitjà del deute se situarà a prop del 4%".

D'altra banda, l'agència de qualificació Moody's va confirmar aquest dimecres el ràting corporatiu 'B2' de NH Hotels i va millorar la seva perspectiva fins positiva des d'estable. "La nostra decisió de revisar la perspectiva de la qualificació a positiva segueix la decisió de NH Hotels de racionalitzar les seves operacions i al seu reposicionament", va dir Maria Maslovsky, analista sènior de Moody's. "A més, NH ha ampliat considerablement el seu perfil de venciment de deute i ha reforçat la seva liquiditat", ha afegit l'experta. Les accions de NH pugen un 0,2%, fins a 5,66 euros.

Noticias relacionadas

contador