• Valora els títols d’NH a 5,3 euros, molt per sota del preu actual proper a 6 euros
  • "La possible fusió amb Barceló consisteix en un intercanvi d'actius i no en una oferta econòmica", destaquen aquests experts
cbnhhotel

Els analistes de Bankinter han reduït la seva recomanació sobre NH Hotels fins a 'vendre' des de 'mantenir' malgrat l'OPA del Grup Barceló plantejada sobre la cadena hotelera.

  • 4,24€
  • -2,97%

"La possible fusió amb el Grup Barceló consisteix en un intercanvi d'actius i no en una oferta econòmica", afirmen aquests experts i afegeixen que "l'operació no és atractiva per l'accionista d’NH ni per la ràtio de bescanvi proposat, ni per el tipus de contraprestació oferta".

Bankinter explica que Barceló rebria noves accions d’NH fins a controlar el 40% del capital, de manera que la CNMV hauria d’eximir el comprador de llançar una OPA sobre el 100%, cosa que "sembla poc probable", segons aquests experts, "ja que no es tracta un nou projecte empresarial o industrial (en aquest cas concorreria en una de les excepcions que la llei contempla), més aviat, es tracta només de presa de control".

En la seva opinió, "sembla poc probable que l'operació es materialitzi en les condicions actuals". Bankinter reitera que l'oferta de Barceló "no suposa una oportunitat perquè els actuals accionistes d'NH venguin les seves accions a canvi d'una contraprestació (ni en efectiu, ni en accions d'una altra companyia), sinó que aquests només podrien decidir si continuen o no com a accionistes de la companyia resultant de la fusió".

A més, Bankinter destaca que NH "no ha pujat prou (en cap sessió des que es va conèixer la proposta) com per apropar-se a la valoració implícita en el bescanvi (7,08 euros)" proposat per Barceló.

Noticias relacionadas

contador