• Reitera el consell de neutral amb una valoració de 3,50 euros per acció
  • Els bancs italians com UniCredit es beneficiaran més de la normalització monetària
ep jose ignacio goirigolzarri presidentebankia 20170621130603
BANKIA

Els analistes de Jefferies han reiterat el consell de neutral sobre Bankia, amb un preu objectiu de 3,50 euros per acció, la qual cosa implica un potencial baixista del 20% per a les accions de l'entitat financera.

  • 1,78€
  • 2,65%

Els títols de Bankia cauen lleugerament un 0,4%, fins als 4,56 euros, però han protagonitzat un gran ral·li borsari del 14% des que va anunciar la integració de Banc Mare Nostrum (BMN), una operació positiva per Jefferies, però això, segons els analistes del banc, no canviarà de manera important el seu model de negoci.

"L'optimisme sobre els tipus d'interès ha tornat a la banca europea als seus màxims anuals", expliquen aquests experts, que tot i això consideren que els bancs italians siguin més beneficiats pel previst enduriment monetari a la zona euro a mitjà termini (el seu valor favorit és UniCredit).

Sobre la integració de BMN, Jefferies afirma que és un "acord decent", però que no canviarà de manera substancial el seu model de negoci ni la "valoració" de Bankia. A més, aquesta empresa afegeix que ha utilitzat el seu excés de capital per a aquesta operació, ja que la ràtio de capital CET 1 baixarà fins a l’11,5% des de l'anterior 13,4%.

En la seva opinió, la valoració de Bankia en borsa és massa elevada, ja que encara hi ha fortes pressions sobre el seu marge de beneficis en els seus negocis estratègics. La seva estimació de beneficis per a 2018 es manté un 15% per sota de la del consens de mercat.

ELS CURTS AUGMENTEN LA SEVA APOSTA BAIXISTA

Els fons de cobertura Marshall Wace i Viking Global Investors van augmentar la setmana passada les seves posicions baixistes contra Bankia. Viking Global Investors va augmentar la seva posició curta des del 0,8% fins a l’1,09% del capital. La companyia està liderada per Ole Andreas Halverson i té sota gestió més de 20.000 milions d'euros.

I Marshall Wace, un fons britànic que està entre els noms habituals als registres dels baixistes, va incrementar la seva inversió baixista des del 0,51% fins al 0,61% del capital. L'altre 'hedge fund' amb una posició superior al 0,5%, llindar a partir del qual publica aquestes inversions el regulador, és AQR Capital Management, amb un 0,8%. En l'acumulat del 2017, Bankia es dispara un 17%.

Noticias relacionadas

contador