• Augmenta un 51% la seva valoració, fins a 3,95 euros per acció
  • El banc americà redueix el seu preu objectiu fins a 4,70 des de 5 euros
caixabank, la caixa, entidad, banco

Caixabank lidera les pujades en l'Ibex, en registrar guanys del 2%, fins a 3,56 euros, després que els analistes del banc suís UBS hagin elevat el seu consell sobre el banc fins a comprar des de neutral.

  • 4,94€
  • -0,16%

A més, UBS ha elevat de manera molt significativa la valoració de Caixabank, en augmentar un 51% el seu preu objectiu, fins a 3,95 euros per acció des dels anteriors 2,60 euros. Aquests experts justifiquen el seu consell de compra perquè ara aposten per valors del sector bancari amb ingressos positius i sostenibles i sòlida ràtio de capital.

A més, consideren que Caixabank pot obtenir un ROTE (rendibilitat sobre patrimoni tangible) superior a la mitjana de la resta de bancs mitjans espanyols. També esperen que vengui la filial angolesa de BPI després de la presa de control del banc a Portugal i destaquen que la rendibilitat per dividend del 5% és un altre factor positiu per al valor.

Per la seva banda, els analistes de Goldman Sachs han emès un informe en el qual reiteren el seu consell de compra, amb un nou preu objectiu de 4,70 euros (enfront de la seva anterior valoració de 5 euros per títol). Per a aquests experts, la integració de BPI és positiva per a l'entitat catalana i estimen un potencial alcista del 36%, però al mateix temps han reduït lleugerament la seva estimació de beneficis 2018 - 2019 en un 1% i un 2%, respectivament.

"Seguim veient a Caixabank com una aposta pura de la recuperació a Espanya a través de la seva exposició als valors creixents col·laterals al mercat immobiliari local", afirmen des de Goldman. En el cas de BPI, reprenen el seu consell en neutral, amb una valoració d'1,28 euros i un potencial alcista del 23%.

Noticias relacionadas

contador