El Govern espanyol demana al Port de Barcelona no liderar accions exteriors fins després del 21-D

Europa Press | 10 nov, 2017 12:09
ep portbarcelona
Port de BarcelonaEuropa Press

El Port no encapçalarà la missió a Buenos Aires i Montevideo d'aquest novembre, però sí hi aniran empresaris

BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

El Govern espanyol, a través del Ministeri de Foment, ha demanat al Port de Barcelona que deixi de participar en missions comercials a l'exterior fins passades les eleccions del 21 de desembre, han confirmat a Europa Press fonts portuàries.

El conseller destituït de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, i el president de l'enclavament portuari barceloní, Sixte Cambra, tenien previst liderar una missió institucional i comercial a Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai) de l'11 al 17 de novembre, però Foment va comunicar a l'enclavament portuari que no participés en aquesta acció, ha informat Tv3.

Fonts del Port de Barcelona han explicat que Foment els va comunicar que "no podien realitzar actes institucionals a l'exterior relacionats amb Catalunya" a causa del procés polític, i han afegit que aquesta petició va ser a instàncies del Ministeri d'Exteriors.

Amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la intervenció de Catalunya per part de l'Estat, l'exconseller Rull, actualment a la presó, la Generalitat va quedar despenjada de la missió, amb tot el que requeia en el Port de Barcelona encapçalar aquesta acció a l'exterior.

HI ANIRAN EMPRESARIS

El Port va comunicar la decisió de Foment aquest dilluns a la Comunitat Portuària i als empresaris, que han decidit tirar endavant la missió per no perdre la inversió realitzada, però sense el paraigua del Port de Barcelona: "Ha deixat de ser una missió institucional i empresarial per ser una missió comercial impulsada per la Comunitat Portuària i els empresaris".

Des de Ports de l'Estat han confirmat que van desaconsellar el Port de Barcelona liderar aquesta missió a l'Argentina i l'Uruguai pel context polític.

"Es va recomanar al Port de Barcelona que no encapçalés la missió. Una altra cosa és que puguin o no assistir com una part més de la Comunitat Portuària", han afegit les mateixes fonts.

contador

Más noticias

21:24 Las mejores experiencias de OpenTable en los destinos más populares de México para Semana Santa 2024

21:23 Wall Street cierra un trimestre muy alcista: el S&P 500 vive su mejor inicio de año desde 2019

Wall Street ha cerrado con signo mixto (Dow Jones:+0,12%; S&P500:+0,11%; Nasdaq:-0,12%) después de las ganancias del miércoles y para poner fin a un primer trimestre muy alcista para la renta variable estadounidense.

20:46 ICCPP ODM+ presenta OPOD: resumen de la sensacional presencia en Vapexpo2024 en Francia

20:18 FullCare Medical inicia la producción de prendas médicas en Tatu City, Kenia

20:04 PREMIUM SELECTION UCITS ICAV

20:04 28/03/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

20:04 NATIXIS AM FUNDS

20:04 28/03/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

20:04 OSTRUM SRI EURO SOVEREIGN BONDS

20:04 28/03/2024 Número de accionistas y patrimonio de IIC extranjeras - La entidad comunica número de accionistas y patrimonio

19:10 Phoenix Tower International anuncia una inversión de Grain Management y BlackRock para continuar la expansión global

18:20 VÍDEO: Economía.- Condenado a 25 años de prisión el cofundador de la plataforma de criptomonedas FTX, Sam Bankman-Fried

MADRID, 28 (EUROPA PRESS TELEVISIÓN) El cofundador de FTX, Sam Bankman-Fried, ha sido condenado a 25 años de prisión federal por estafa y robar miles de millones de dólares a clientes de la plataforma de criptomonedas.

18:19 Sam Bankman-Fried, condenado a 25 años de cárcel por el fraude de la plataforma critpo FTX

El cofundador de la plataforma criptoactivos FTX, Sam Bankman-Fried, ha sido condenado por la Justicia de Estados Unidos a una pena de 25 años de cárcel por el fraude masivo y la conspiración que realizó al frente del 'exchange'.